DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Nodokļi

VID Nodokļu un muitas policija lūdz uzsākt kriminālvajāšanu par “aplokšņu” algu izmaksu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada oktobrī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret vienu personu par betona un dzelzsbetona izstrādājumu ražošanas uzņēmumā veiktu grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksu ievērojamā apmērā un izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka kāda persona, būdama ražošanas uzņēmuma vienīgais valdes loceklis, laika posmā no 2017. gada decembra līdz 2018. gada februārim nodarbinātajiem darbiniekiem izmaksāja grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu darba samaksu 81 943,03 EUR apmērā, nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, tādejādi nodarot kaitējumu valsts budžetam 44 669,18 EUR apmērā.

Kriminālprocesā šī gada septembrī pieņemts lēmums par procesa uzsākšanu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai.

Kriminālprocess nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 2171.pantā un 218.panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret vienu personu.

Valsts ieņēmumu dienests norāda, ka cīņa ar “aplokšņu algām” ir viena no šā gada prioritātēm.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

cid:image002.jpg@01D5C6DF.28307A50#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI