DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Vilcienu kustības sarakstā tiek atspoguļoti reisi bez pārsēšanās Rīgā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai uzlabotu ērtības pasažieriem, kuri ar vilcienu brauc savienotā maršrutā caur Rīgu, AS “Pasažieru vilciens” vilcienu kustības sarakstos ir atspoguļoti tie maršruti, kuros ceļu var turpināt bez pārsēšanās Rīgā.

Drukātajos Rīgas virziena vilcienu kustības sarakstos pie reisiem šobrīd ir norādīts atsevišķu vilcienu paredzamais tālākais maršruts un atiešanas laiks. Aicinām pasažierus, kuri brauc savienotā maršrutā caur Rīgu, pievērst uzmanību ailītēm “Tālāk uz” un “Atiet no Rīgas”.

Savukārt “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē un mājaslapā pieejamajos elektroniskajos vilcienu kustības sarakstos ar īpašām ikonām tiek atspoguļota informācija par reisiem savienotā maršrutā divās līnijās, kuros ceļu var turpināt bez pārsēšanās. Tāpat sarakstos ir pieejama informācija par paredzamo laiku, cik ilgi vilciens stāvēs stacijā.  


Reisi bez pārsēšanās vilcienu kustības e-sarakstos ir apzīmēti ar šādu ikonu:


Reisi ar pārsēšanos vilcienu kustības e-sarakstos ir apzīmēti ar šādu ikonu:

Elektroniskajos vilcienu kustības sarakstos “Pasažieru vilciena” mājaslapā un mobilajā lietotnē, kur vilcienu reisi redzami 10 dienas uz priekšu, tiks veiktas plānotās izmaiņas par reisiem ar un bez pārsēšanās Rīgā.

Pasažieris, kurš plāno doties, piemēram, no Jelgavas uz Ogri, ievadot šo maršrutu “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē vai mājaslapā un izvēloties pēc atiešanas laika no sākuma stacijas sev atbilstošāko reisu, uzzinās, vai konkrētais vilciens viņu bez pārsēšanās aizvedīs tālāk līdz vajadzīgajam galamērķim vai tomēr Rīgā būs jāpārsēžas citā vilcienā. Vienlaikus ir norādīta arī informācija par to, cik laika atlicis līdz nākamajam reisam ar pārsēšanos Rīgā.

Informācija par pārsēšanos vilcienu kustības sarakstos ir norādīta vilcieniem, kuri kursē elektrovilcienu līnijās, t.i., Tukuma, Jelgavas, Aizkraukles un Skultes virzienā, un tikai tiem vilcieniem, kuri ir norīkoti katru dienu. 

Lūdzam ņemt vērā, ka ikvienā reisā var būt operatīvas izmaiņas laikapstākļu, negadījumu, vilcienu sastāvu bojājumu vai citu iemeslu dēļ, tādēļ pasažieri ir lūgti sekot līdzi iespējamajām ārkārtas izmaiņām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI