DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
22. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Eiropas kultūras mantojuma dienās durvis vērs Kuldīgas restaurācijas centrs

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Septembra beigās visā Latvijā norisināsies Eiropas kultūras mantojuma dienas. Tās šogad veltītas būvkultūrai. Kuldīgā Eiropas kultūras mantojuma dienās piektdien, 25., un sestdien, 26. septembrī, durvis vērs Kuldīgas Restaurācijas centrs.

Kā informē Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde, “šī gada Eiropas kultūras mantojuma dienas apvieno vairāk nekā 30 objektus, kurus nevieno kāda tipoloģiska vai funkcionāla pazīme, bet gan to tapšanas, uzturēšanas un pilnvērtīgas dzīves īpašs novērtējums. Tie ir labie paraugi, kuru iepazīšana palīdz veidot un trenēt katra sabiedrības locekļa izpratni par to, ko gribam redzēt sev apkārt. Ekspertu izvēlētie būvkultūras paraugi sniedz iedvesmu, kā saglabāt un būvēt. No 25. līdz 27. septembrim daļa no šī gada objektiem vērs savas durvis apmeklētājiem, lai varētu tos klātienē iepazīt un izzināt.”

25. un 26. septembrī no 12.00 līdz 16.00 Kuldīgas Restaurācijas centra atvērto durvju dienas pasākumā  varēs iepazīt logu ķitēšanas un metāla detaļu   stiprināšanas procesa norisi, piedalīties mini Kuldīgas būvēšanā jaunākajiem dalībniekiem, krāsojot un veidojot Kuldīgas namu fasādes,  kā arī piedalīties UNESCO pilsētas spēlē “Restaurācija Kuldīgas vecpilsētas vidē”, kur varēs uzzināt par pēdējos desmit gados restaurētajiem objektiem.

Savukārt sestdien, 26. septembrī, 16.00 restaurators Jānis Mertens aicina uz lekciju “Tipiskākās kļūdas un to novēršana koka būvgaldniecības elementu restaurācijā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI