DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Turpinās pieteikšanās bezmaksas mācībām jauniešiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Freepik

Septembrī un oktobrī jauniešiem vecumā no 17 līdz 29 gadiem, kuri ir bez darba un ieguvuši pamata vai vidējo izglītību, turpinās pieteikšanās bezmaksas mācībām Jauniešu garantijā. Pieteikties mācībām var, iesniedzot pieteikumu kādā no 13 profesionālās izglītības iestādēm.

Programmā Jauniešu garantija izglītības iestādes turpina uzņemt izglītojamos profesionālās pilnveides programmās digitālo, uzņēmējdarbības vai profesionālās ievirzes svešvalodu prasmju pilnveidei. Mācības ir pieejamas Rīgā, Jūrmalā, Ogrē, Saldū, Kuldīgā, Liepājā, Daugavpilī, Balvos, Cēsīs, Smiltenē un Aizkrauklē.

Lai pieteiktos Jauniešu garantijas mācībām, jaunietim jābūt vecumā no 17 līdz 29 gadiem ar iegūtu pamata vai vidējo izglītību, taču var būt iegūta arī vidējā profesionālā izglītība vai augstākā izglītība. Potenciālie audzēkņi var būt reģistrējušies arī Nodarbinātības valsts aģentūrā kā darba meklētāji vai bezdarbnieki un vienlaikus saņemt bezdarbnieka pabalstu. Jāņem vērā, ka jaunieši nevar būt nodarbināti, atrasties akadēmiskajā vai bērna kopšanas atvaļinājumā, būt pilna laika studenti, kā arī vienlaikus būt iesaistīti profesionālās pilnveides programmu apguvē “Atbalsts bezdarbnieku izglītībai” projektā.

Mācību ilgums ir vidēji divi mēneši un tās notiks, sākot no 2020. gada oktobra. Mācību laikā audzēkņi saņems stipendiju 5 eiro par apmācību dienu, nepārsniedzot 115 eiro mēnesī, ja nav neattaisnotu kavējumu.

Ar visām Jauniešu garantijas profesionālās pilnveides programmām, izglītības iestādēm, uzņemšanas noteikumiem un priekšrocībām var iepazīties Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapā: www.viaa.gov.lv/jauniesugarantija.

Jauniešu garantijas mācības Latvijā ir pieejamas kopš 2014. gada, un izvēlētās profesijas un mācības pirms katras uzņemšanas tiek saskaņotas ar darba devējiem un nozares ekspertiem. Programmu bija plānots noslēgt 2018. gadā, taču tā kā šī projekta aktivitāte nesusi labus rezultātus un jauniešu bezdarbs Latvijā turpina samazināties, VIAA īstenotā Jauniešu garantijas aktivitāte pagarināta līdz 2021. gadam.

Projekta Jauniešu garantija aktivitāti “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” finansē ar ES Jaunatnes nodarbinātības iniciatīvas un Eiropas Sociālā fonda atbalstu, kā arī no Latvijas valsts budžeta.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI