DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Bordāns: Amatpersonu atalgojumu nepieciešams publicēt

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 3. septembrī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns piedalījās festivāla “Lampa” ietvaros rīkotajā diskusijā “Vienotās atlīdzības likums – solis uz priekšu vai divi atpakaļ?”, kurā tika diskutēts par vienotiem principiem atlīdzības noteikšanai valsts amatpersonām un darbiniekiem. Tieslietu ministrs pauda nostāju, ka Valsts kancelejas virzītā atlīdzības sistēmas pārskatīšana nav iespējama bez lēmuma par amatpersonu atalgojuma publicēšanus.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Aicinu politiķus pieņemt drosmīgu lēmumu un atbalstīt amatpersonu atalgojuma publicēšanu. Diemžēl priekšlikumi par amatpersonu atalgojuma publicēšanu jau vairāk nekā pusotru gadu ir iestrēguši Valsts kancelejas gaiteņos. Amatpersonas un politiķi izvairās par to runāt.

Diskusijas laikā tieslietu ministrs aicināja klātesošos diskusijas dalībniekus, kas pārstāv politiskās partijas, dot skaidras atbildes par to vai tie atbalsta amatpersonu atalgojuma publicēšanu. Kā norādīja ministrs, Valsts kancelejas sākotnējā likumprojektā par valsts un pašvaldību amatpersonu atalgojuma pārskatīšanu, tika paredzēts, ka tas tiktu arī publicēts, taču šobrīd šie priekšlikumi ir pazuduši.

 “Atalgojumam ar piemaksām par darbu ir jābūt publiski pieejamam un ierēdņu darba rezultātiem izmērāmiem”, diskusijas noslēgumā minēja ministrs.

Diskusiju vadīja Jānis Domburs un tajā piedalījās arī Latvijas Republikas valsts kontroliere Elita Krūmiņa, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas vadītāja Inga Goldberga, Amrop vadošā partnere Aiga Ārste-Avotiņa un Valsts kontrolieres padomniece stratēģiskajos jautājumos Marita Salgrāve

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI