DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

SPKC aicina piedalīties aptaujā par alkohola lietošanas pieredzi Covid-19 pandēmijas laikā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina iedzīvotājus piedalīties starptautiskā aptaujā par alkohola lietošanas pieredzi Covid-19 pandēmijas laikā.

Aptaujas anketa pieejama šeit: https://www.covid19-and-alcohol.eu/umfrage/

Reaģējot uz Covid-19 pandēmiju, valdības visā Eiropā ir ieviesušas politikas nostādnes, kas ir mainījušas sabiedriskās dzīves veidu. Iespējams, ka šīs izmaiņas ir ietekmējušas arī alkohola lietošanas paradumus. Šīs aptaujas mērķis ir noskaidrot alkohola lietošanas paradumu izmaiņas saistībā ar Covid-19 pandēmiju.

Aptauja paredzēta 18 gadus sasniegušām personām. Lai piedalītos aptaujā nav svarīgi, cik daudz alkohola patērējat, pat ja vispār nelietojat alkoholu. Šajā nepieredzētajā situācijā mēs vēlamies iegūt pēc iespējas vairāk cilvēku viedokļu par alkohola patēriņu.

Šī aptauja tika izveidota sadarbībā ar epidemiologiem no vairākām Eiropas pētniecības iestādēm, ieskaitot Drēzdenes Tehnisko universitāti (Drisden Technische Universität – Vācija), Barselonas klīnisko slimnīcu (Clínic de Barcelona - Spānija), kā arī SPKC. Aptauja ir pieejama vairākas valodās. Aptaujas aizpildīšana prasa ne vairāk kā 10 minūtes laika.

Dalība pētījumā ir brīvprātīga un atbildes konfidenciālas. Aptaujā iekļauti jautājumi par jums un jūsu alkohola lietošanas paradumiem Covid-19 pandēmijas laikā, taču jums nav jāatbild uz katru jautājumu, un jebkurā laikā varat pārtraukt dalību. Jūsu vārds un cita informācija netiks reģistrēta vai jebkādā veidā saistīta ar jūsu atbildēm.

Lūdzam, piedalīties aptaujā tikai vienu reizi! Ja jūs jau esat piedalījies, lūdzu, neaizpildiet aptauju vēlreiz.

Ja Jums radušies jautājumi par šo pētījumu, varat sazināties (angļu valodā) ar galveno pētnieku Jirgenu Rehmu (Jürgen Rehm), rakstot uz juergen.rehm@tu-dresden.de. Ja jums ir jautājumi par datu aizsardzību, lūdzu, sazinieties (angļu valodā) ar Drēzdenes Tehniskās universitātes datu aizsardzības inspektoru Jensu Sikoru (Jens Syckor), rakstot uz informationssicherheit@tu-dresden.de.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI