DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par Skrundā sadurtu vīrieti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušā gada 25.decembrī Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Skrundā, konflikta laikā kāds vīrietis ir guvis miesas bojājumus – durtu brūci kājas augšstilbā. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja sievieti.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Skrundā, kādā dzīvoklī trīs savstarpēji pazīstamas personas, proti, divi vīrieši un viena sieviete, kopīgi lietoja alkoholiskos dzērienus. Alkohola koplietošanas laikā starp abiem vīriešiem izcēlies konflikts, jo viens no vīriešiem, sievietes bijušais draugs, vēlējās atjaunot attiecības ar sievieti, neskatoties uz to, ka viņai jau ir jaunas attiecības. Jaunajam draugam vīrieša uzstājība nav patikusi un abi vīrieša sāka grūstīties, taču sieviete, lai viņus izšķirtu, paņēma uz virtuves galda esošo nazi un iedūrusi ar to bijušajam draugam augšstilbā.

Cietušais ar gūtajām traumām tika nogādāts medicīnas iestādē, savukārt Valsts policija Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja sievieti, kura jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā. Sievietei uz izmeklēšanas laiku tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis un savu vainu izdarītajā viņa atzīst.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu un nodevušas to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI