DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā būs skatāma izstāde ”Iedvesmas prizma – 2”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, no 17. jūlija līdz 22. augustam būs skatāma LATVIJAS RADOŠO FOTOGRĀFU ASOCIĀCIJAS (LRFA) izstāde ”Iedvesmas prizma – 2”.

Radošā vai mākslas fotogrāfija ir viens no vadošajiem fotogrāfijas žanriem Latvijā, kuras centrā ir autora ideja un tās realizācija. Izstādē „Iedvesmas prizma – 2” piedalās 26 fotogrāfi no dažādām Latvijas pilsētām. Autoru individuālais redzējums un eksperimenti atklāsies dabas ainavās, portretos, kā arī žanra un studijas fotogrāfijās. „Fotogrāfijās redzami gan precīzi tverti mirkļi, gan arī ar humoru un nopietnību radīti inscenējumi. Izstādē māksla un realitāte iet roku rokā, un to apvieno autoru mākslinieciskā estētika”, vēsta izstādes kuratore Eiženija Anna Freimane, LRFA prezidente.

Izstādē piedalās fotogrāfi no Bauskas, Jelgavas, Jūrmalas un Rīgas: A. Apšenieks, Ē. Biters, S. Budanovs, E. E. Čūdere, S. Danelsone, O. Danne, S. Eglīte, E. A. Freimane, A. Indriks, I. Kalniņa-Pētersone, J. Kalniņš, E. Kapša, Ē. Krēsla, Z. Ļebedeva, M. Martinsons, O. Martinsons, L. Mostvilišķis, G. Oškalna-Vējiņa, D. Ozols, I. Salmanis, A. Solodovņikovs, J. Zēbergs. Eksponētas arī LRFA Goda biedru G. Bindes, V. Brauna, V. Linka un L. Tugaļeva fotogrāfijas.

Biedrība “LATVIJAS  RADOŠO FOTOGRĀFU ASOCIĀCIJA” ir dibināta 2017. gadā, tā regulāri rīko izstādes un turpina attīstīt mākslas fotogrāfijas virzienu Latvijā.

Izstādes atklāšana notiks 16. jūlijā plkst. 17.00. Uz izstādes atklāšanu lūdzam pieteikties pa tālruni +371 67764295 vai e-pastā rainis.vasarnica@memorialiemuzeji.lv

Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums. Foto un video materiāli var tikt publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI