DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīdziniekiem pirmajā pusgadā piegādāti vairāk nekā 18 miljoni kubikmetru ūdens

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada sešos mēnešos Rīgā patērētājiem kopumā piegādāti 18 654 734 kubikmetri ūdens. Tas ir par 2,5% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā 2019. gadā, kad tika piegādāti 19 142 225 kubikmetri ūdens. No kopējā ūdens padeves daudzuma šogad 10 157 778 kubikmetri ūdens tika iegūti pazemes ūdensgūtvē “Baltezers-Zaķumuiža”, bet 8 496 956 kubikmetri sagatavoti virszemē, Ūdens stacijā “Daugava”.

SIA “Rīgas ūdens” Ūdens sagatavošanas un padeves dienesta vadītājs Ivars Gaters norāda, ka rīdzinieku ūdens patērēšanas paradumi nav mainījušies, un nelielais ūdens patēriņa samazinājums saistāms ar Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ slēgtajām izglītības iestādēm, izklaides vietām un citiem objektiem. Toties sabiedriskā sektora ūdens patēriņš provizoriski izrādījies pat lielāks nekā pērn. 2019. gadā Rīgā patērētājiem kopumā tika piegādāti 38 229 424 kubikmetri ūdens.

Lielākā daļa patērētāju Daugavas kreisajā krastā ūdeni saņem Daugavas upes baseina Rīgas HES zonā. Tur ūdens tiek ņemts upes dziļākajos slāņos un ar sūkņu palīdzību pa cauruļvadiem nogādāts Ūdens stacijā "Daugava", kur to sagatavo atbilstoši dzeramā ūdens kvalitātes prasībām. Savukārt patērētājus Daugavas labajā krastā ar centralizēto ūdensapgādi lielākoties nodrošina pazemes ūdensgūtve “Baltezers-Zaķumuiža” - ūdens tiek iegūts no pazemes urbumiem ūdensgūtvēs "Baltezers", "Baltezers 1”, "Baltezers 2”, "Zaķumuiža” un "Remberģi”.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI