DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

LPS norisināsies videokonference par Eiropas atveseļošanas plānu un Latvijas pašvaldību prioritāšu finansējumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) šī gada 30. jūnijā plkst.11:00 rīko vebināru “Un tam būtu jāgatavojas savlaicīgi” par jauno Eiropas atveseļošanas plānu un Latvijas pašvaldību iespējām finansēt vietējā mērogā būtiskas prioritātes.

Vebinārā Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieka Valda Dombrovska kabineta locekle Sofja Ribkina iepazīstinās ar Eiropas atveseļošanas plānu un plānotajiem finansējuma virzieniem. Savukārt Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas Dr. oec. Inese Vaidere un Dr. sc. pol. Ivars Ijabs akcentēs mazo un vidējo uzņēmumu perspektīvas un inovācijas pēc Covid-19 krīzes un pēc 2020. gada. Eiropas Komisijas pārstāvis Ingars Zustrups iepazīstinās ar skatījumu par Latvijas investīciju un reformu prioritātēm. Savukārt Latvijas Republikas Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumos Armands Eberhards un Latvijas Republikas Pastāvīgās pārstāvniecības ES padomniece ES fondu un valsts atbalsta jautājumos Ieva Valtmane dalīsies skatījumā par Latvijas pašvaldību un nacionālajām prioritātēm krīzes seku novēršanā.

Vebināru varēs skatīties video tiešraidē ŠEIT vai LPS mājaslapā www.lps.lv sadaļā “Tiešraides”. Tiešraides laikā būs iespēja uzdot jautājumus, sūtot tos uz e-pastu tiesraide@lps.lv.

Jau vēstīts, ka 27. maijā Eiropas Komisija nāca klajā ar priekšlikumu par vērienīgu atveseļošanas plānu, ierosinot izveidot jaunu instrumentu – Next Generation EU, kas būs iekļauts uzlabotā ES ilgtermiņa budžetā. Kā uzsvērusi Eiropas Komisijas par kohēziju un reformām atbildīgā komisāre Elisa Ferreira: “Mēs esam pieņēmuši vēsturiskus lēmumus un vēsturisku resursu līmeni “Next Generation EU” priekšlikumos. Patlaban ir laiks nopietnai diskusijai: kādu nākotni mēs vēlamies mūsu reģioniem? Šī ir diskusija, kurai jābūt katrā pašvaldībā, reģionā un valstī. Citējot Vinstonu Čērčilu pēc Otrā pasaules kara, nekad neļaujiet labai krīzei iet zudumā.”

Ņemot vērā minēto, vebināra laikā norisināsies arī diskusija par pašvaldību un nacionālajām prioritātēm finansiālā atbalsta izmantošanā investīcijām un reformām.

Vebināra darba valoda būs latviešu. To organizē Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvniecība Briselē sadarbībā ar Kuldīgas novada domi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI