DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Lauksaimnieki veiksmīgi pieteikušies platību maksājumiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020.gadā līdz 15.jūnijam Lauku atbalsta dienests ir saņēmis 57 958 pieteikumus platību maksājumu saņemšanai. Līdz 30. jūnijam lauksaimnieki vēl var pieteikties platību maksājumiem ar kavējuma sankciju. Šogad ārkārtējās situācijas dēļ līdz 15.jūnijam tika pagarināts iesniegumu pieņemšanas termiņš (iepriekšējos gados tas bija 22.maijs).

2019.gadā līdz 22.maijam bez samazinājuma sankcijas bija iesniegti 56 854 pieteikumi, bet kopā iepriekšējā gadā dienests saņēma 58 644 pieteikumus.

Ņemot vērā, ka pavasarī Latvijā bija ārkārtējā situācija, tad dienests mainīja kārtību, kā apkalpo un konsultē klientus. Šogad pirmo reizi lauksaimnieki iesniegumus varēja iesniegt arī mutvārdos pa tālruni. Vienotais iesniegums pa tālruni tika aizpildīts, pamatojoties uz 2019.gada atbalsta iesnieguma datiem un klienta pa tālruni sniegto informāciju par izmaiņām tajos. Šādu iespēju dienesta klienti vērtē ļoti pozitīvi.

Aprīlī un maija sākumā, negaidot klientu lūgumu pēc konsultācijas, dienesta darbinieki sazinājās ar lauksaimniekiem, kuriem bija nepieciešama palīdzība aizpildīt Vienoto iesniegumu 2019. gadā, un tālruņa sarunas laikā klienta vietā aizpildīja to.

Dienests atgādina, ka šogad lauksaimniekiem ir pieejams bezprocentu īstermiņa aizdevums, kurš rudenī tiks dzēsts no vienotā platības maksājuma summas. Iesniegumu īstermiņa aizdevuma saņemšanai lauksaimnieki var iesniegt no 2020. gada 21. maija līdz 15. augustam Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā. Šobrīd ir saņemti vairāk nekā 900 pieteikumi.

Ja kādam lauksaimniekam ir nepieciešama konsultācija par platību maksājumu vai citiem jautājumiem, dienests aicina zvanīt uz tālruni 67095000.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI