DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

Ievērojami uzlabojusies sejas aizsegu izmantošana sabiedriskajā transportā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kopš pirms nedēļas Rīgas pašvaldības policija uzsāka aktīvas pārbaudes sabiedriskajā transportā, situācija ievērojami uzlabojusies. Ja pirmajās pārbaužu dienās vidēji katrā transportlīdzeklī bija trīs pasažieri bez mutes un deguna aizsegiem, tad pašlaik katrā transportlīdzeklī vidēji tiek konstatēts viens pārkāpums.

Laika posmā no 15.maija līdz 21.maijam policijas darbinieki ir pārbaudījuši 402 transportlīdzekļus, kopā konstatēti 670 pasažieri, kuri neizmantoja mutes un deguna aizsegus. Policijas novērojumi liecina, ka lielai daļai pārkāpēju ir maskas vai cita veida aizsegi, taču viņi bieži izvēlas tos nelietot, jo tā viņuprāt esot ērtāk. Aptuveni katrs otrais pārkāpējs pēc policijas aizrādījuma no somas izvilka masku vai šalli, kuru uzreiz uzlika, taču 297 gadījumos kārtīgas sargi masku pasažierim piešķīra, jo viņam nebija nekāda veida aizsegt degunu un muti.

Nedēļas laikā situācija ievērojami uzlabojusies, proti, 15.maijā policisti pārbaudīja 64 transportlīdzekļus, kur mutes un deguna aizsegi nebija 155 pasažieriem jeb katram trešajam. Taču nedēļu vēlāk, kad tika pārbaudīti 45 transportlīdzekļi, maskas nebija vien 43 pasažieriem. Lielākā daļa pasažieru pēc kārtības sargu aizrādījuma izturas saprotoši un pārkāpumu uzreiz novērš, tādēļ šajos gadījumos policisti aprobežojušies ar aizrādījumu izteikšanu. Protokols noformēts tikai vienam pasažierim, kurš pat pēc vairākkārtējiem aizrādījumiem kategoriski atteicās lietot sejas aizsegu.

Tomēr, ņemot vērā, ka maskām ir jābūt pilnīgi visiem pasažieriem, policija pārbaudes turpinās. Turklāt, ņemot vērā, ka iedzīvotājiem tika dota vairāk nekā nedēļa pierast pie jaunajiem ierobežojumiem, turpmāk policisti arī biežāk lems par iespēju piemērot naudas sodu, ja sejas aizsegs netiks izmantots.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI