DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Antidopinga konference “Patiess Sports” sporta profesionāļiem un treneriem notiks tiešsaistē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

5. jūnijā notiks otrā antidopinga konference “Patiess Sports”. Šīs konferences mērķis ir analizēt dopinga problēmas cēloņus plašākā skatījumā, iekļaujot gan izglītošanas un komunikācijas, gan medicīniskos aspektus, kā arī palūkoties uz dopinga jautājumu no sporta industrijas viedokļa kopumā. Tādējādi konferences saturs būs interesants gan treneriem, gan sporta skolotājiem, sportistu vecākiem un sporta darbiniekiem, it īpaši tiem, kas ikdienā veido sporta politiku un rūpējas par gaišu sporta nākotni Latvijas sportam. Konference notiks tiešsaistē – mājas lapā antidopings.gov.lv.

“Gadu gaitā mēs esam pārliecinājušies, ka godīgums, cieņa un iekļaušana kā tīra sporta vērtības ir jāieliek jau pašu mazāko sportistu treniņu pirmsākumos un jāturpina visā sportista karjeras laikā, lai godīgums un patiesi rezultāti būtu galvenais sporta industrijas vadmotīvs,” norāda Latvijas Antidopinga biroja izglītības eksperts Ivans Šapošņikovs.  Tādēļ konferences saturs plānots tā, lai visi sportā iesaistītie, varētu iegūt praktiskas idejas, kuras droši un efektīvi izmantotu treniņu procesā, pilnveidojot savu un audzēkņu talantus.

Konferencē “Patiess Sports” uzstāsies tādi speciālisti, kā kardiologs Ainārs Rudzītis, psihoterapeite Laura Valaine, endokrinoloģe Una Gailiša, hepatoloģe Ieva Tolmane, psihologs Jānis Grants, Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases treneris – mehāniķis Mārtiņš Rubenis, Latvijas Hokeja valstsvienības treneris Artis Ābols u.c.

Konferences dalībniekiem būs iespēja dzirdēt jaunākās pētījumu atziņas par sportā aizliegto vielu ietekmi uz dažādām organisma sistēmām, daļa konferences būs veltīta tam, ko darīt trenerim, lai jaunie sportisti spētu līdzsvarot sportu un sadzīvi, veselīgi trenējoties, vienlaikus  mazinot iespēju nonākt negodīga sporta riska zonā. Diskusiju laikā ar savu pieredzi dalīsies arī paši sportisti.

Konferences nobeigumā diskusijās iesaistīsies sponsori un valsts sporta politikas veidotāji, lai atbildētu uz būtisku jautājumu - vai sponsorējot tiek ņemti vērā dopinga riski sportā?

Konferences moderators - sporta žurnālists Dāvids Ernštreits.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, konferences organizators “Latvijas Antidopinga birojs” šoreiz pasākumu nolēmis organizēt tiešsaistē – mājas lapā antidopings.gov.lv. Konferences dalībniekiem būs iespēja saņemt arī apliecības treneru resertifikācijai.

Pieteikšanās un plašāka informācija par konferenci pieejama Latvijas Antidopinga biroja mājas lapā antidopings.gov.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI