DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesai nodod krimināllietu par dokumentu viltošanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020.gada 19.maijā Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore ir pieņēmusi lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai divu personu apsūdzībā par dokumenta, kas piešķir tiesības, viltošanu, kā arī viltota dokumenta izmantošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Saskaņā ar apsūdzību valsts amatpersona, lai slēptu  savu neattaisnoto prombūtni darbā, noziedzīgi vienojās ar otru personu, ka tiks sastādīts viltots dokuments, proti, rīkojums par komandējumu, kurā tiks ierakstītas nepatiesas ziņas, un ka šis dokuments tiks izmantots kā attaisnojums valsts amatpersonas darba kavējumam - neattaisnotai prombūtnei. Viltotais dokuments tika iesniegts iestādes grāmatvedībā.

Iepriekš šajā kriminālprocesā tika vērtēta arī iespējamā kriminālatbildība par politiskās organizācijas (partijas) “No sirds Latvijai” un politisko organizāciju (partiju) apvienības “Zaļo un Zemnieku savienība” nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā pirms Latvijas Republikas pašvaldību vēlēšanām 2017.gada 3.jūnijā.

Personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 275.panta otrās daļas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI