DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

IZM: jānodrošina pusdienas sociāli neaizsargāto, arī daudzbērnu ģimenēm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai ārkārtas situācijā, kad mācības Latvijas izglītības iestādēs notiek attālināti, nodrošinātu sociāli neaizsargāto, maznonodrošināto bērnu ēdināšanu, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), konsultējoties ar Latvijas Pašvaldību savienību un Finanšu ministriju, ir rosinājusi valdību  virzīt budžeta dotāciju brīvpusdienām tieši šādam mērķim.

Saskaņā ar IZM sagatavoto rīkojuma projektu pašvaldības aprīlī saņemto valsts budžeta dotāciju brīvpusdienu nodrošināšanai par laika periodu, kurā valstī ir noteikta ārkārtējā situācija, atbilstoši pašvaldības domes lēmumam var izlietot maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu bērnu ēdināšanai neatkarīgi no izglītības ieguves formas vai vietas.

Svarīgi, ka pašvaldības piešķirto finansējumu var izlietot tikai pusdienu nodrošināšanai (karstas pusdienas, pārtikas pakas), nodrošinot šādu atbalstu ne tikai sociāli maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu 1.–4. klašu, bet arī 5.–9.klašu skolēniem, kuru dzīvesvieta ir deklarēta noteiktajā administratīvajā teritorijā.

Tāpat pašvaldības var lemt par papildu iespējām piešķirt šāda veida atbalstu arī citām bērnu grupām.

Pēc IZM iniciatīvas kopā ar sadarbības partneriem “Latvijas Mobilais telefons” un “BITE Latvija” skolēniem jau sarūpēts vairāk nekā 5000 viedierīču. Ministrija turpinās risināt arī citas sociālās problēmas, dodot iespēju skolēniem iesaistīties kvalitatīvā mācību procesā. Atbalsts primāri tiek sniegts tiem skolēniem, kuriem tas nepieciešams visvairāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI