DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
2
2

LPA aicina Iekšlietu ministru pārtraukt pilsoniskās sabiedrības diskreditēšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pilsoniskā alianse (LPA) aicina Iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu nediskreditēt pilsonisko sabiedrību, publiskajā telpā aktīvos iedzīvotājus dēvējot par “valstij nelojālām personām”.

Iekšlietu ministrs savā komunikācijā, aizstāvot ministrijas ieceri celt Valsts drošības dienesta ēku bijušajā velotreka “Mars” vietā, izmanto pilsonisko sabiedrību diskreditējošus argumentus. Pirmkārt, ministrs norāda, ka netiks ņemts vērā 15 tūkstošu sabiedrības pārstāvju viedoklis, kas ir pretrunā sabiedrības līdzdalības būtībai un neveicina ne sabiedrības uzticēšanos publiskajai pārvaldei, ne arī ticību, ka sabiedriskā aktivitāte var ietekmēt lēmumus valstī.

Tāpat Iekšlietu ministrs kā galvenos argumentus, kādēļ sabiedrības izteiktais viedoklis attiecībā uz zaļo zonu saglabāšanu Rīgā nav ņemams vērā, izmanto valsts drošības iestāžu apkopoto informāciju, kam ir valsts noslēpuma statuss. Tādejādi, pēc Latvijas Pilsoniskās alianses domām, tiek apzināti mesta ēna uz tām personām, kas iesaistītas iniciatīvā, kā arī pilsonisko sabiedrību kopumā, apzinoties, ka šos pārmetumus sabiedrība nevarēs pārbaudīt un konkrētās personas nevarēs atspēkot.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI