DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

CSDP domnīcā diskutēs par 2020. gadā plānotajiem pasākumiem ceļu satiksmes drošības uzlabošanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 7. februārī, plkst. 13:00 Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) domnīcā turpinās vērtēt 2020. gadā iecerētos ceļu satiksmes drošības uzlabošanas pasākumus un to īstenošanai nepieciešamo finansējumu.

Domnīcā tiks prezentēti šo pasākumu mērķi un pamatojums, sasniedzamie rezultatīvie rādītāji, kā arī aktivitāšu īstenošanai nepieciešamie līdzekļi.

Domnīcā aicināti piedalīties Valsts policijas, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja,  VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija”, Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas, VSIA “Autotransporta direkcija”, VAS “Latvijas Valsts ceļi”, kā arī pārstāvji no NVO, tai skaitā no vairākām auto asociācijām.

Atbildes uz žurnālistu jautājumiem padomes locekļi un institūciju pārstāvji sniegs pēc sēdes.

Pagājušajā nedēļā, 31. janvārī, CSDP domnīcā sāka iepazīties ar 2020. gadā plānotajām ceļu satiksmes drošības kampaņām. Šogad ceļu satiksmes dalībniekus iecerēts uzrunāt par autovadītāju lēmumiem pie stūres un manevru veikšanu uz ceļa, par mobilā tālruņa izmantošanas sekām braukšanas laikā, elektrisko skrejriteņu izmantošanas nosacījumiem. Tāpat kā iepriekšējos gados autovadītājus aicinās nesēsties pie stūres alkohola vai narkotisko un psihotropo vielu reibumā, bet vairākkārt administratīvi sodītie autovadītāji saņems atgādinājumus par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu.

Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumi tiek finansēti no OCTA budžeta un finansējumu šim mērķim apdrošinātāji katru ceturksni ieskaita Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja kontā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI