DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

18. janvārī LNVM notiks fotoorientēšanās spēle

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Kārlis Kalsers, LNVM

18. janvārī plkst. 12.00 ģimenes ar bērniem un senioriem, vai arī draugu, kolēģu un domubiedru grupas gaidītas Latvijas Nacionālajāvēstures muzejā, Brīvības ielā 32, uz pirmo norisi “Orientēšanās laikā,telpā un vēsturē”, kurā varēs piedzīvot un atklāt vēsturi ap sevi.

Viens no 2020. gada jaunumiem Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Muzejpedagoģijas departamenta piedāvājumā ir nodarbības plašai auditorijai izstādē “Latvijas gadsimts”.

18. janvārī plkst. 12.00 ģimenes ar bērniem un senioriem, vai arī draugu, kolēģu un domubiedru grupas gaidītas muzejā, Brīvības ielā 32, uz pirmo norisi “Orientēšanās laikā, telpā un vēsturē”, kurā varēs piedzīvot un atklāt vēsturi ap sevi. Vispirms apmeklētāji kopā ar gidu iepazīs izstādi “Latvijas gadsimts” pārskata formā, bet tad fotoorientēšanās spēlē-piedzīvojumā būs jādodas pašiem – jāmeklē izstādē atsevišķi priekšmeti un jāatbild uz dažādas pakāpes sarežģītības jautājumiem.

Muzejs aicina Latvijas iedzīvotājus brīvo laiku pavadīt izzinošā un aizraujošā veidā, uzzinot daudz jauna par Latviju kādreiz un mūsdienās.

Dalības maksa – ieejas biļete muzejā. Turpmākās nodarbības – 15. februārī, 21. martā, 11. aprīlī, sākums – 12.00.

Izstāde "Latvijas gadsimts" ir 68 Latvijas muzeju kopīgs veltījums valsts simtgadei, kurā vienkopus apskatāmas izcilas Latvijas muzejos saglabātas vēstures liecības no Kurzemes, Latgales, Sēlijas, Vidzemes, Zemgales un Rīgas. Tās papildina stāsti par notikumiem un personībām, kas Latviju dibināja, aizstāvēja, cēla, zaudēja, slēpa un atkal atguva. Izstādes vadmotīvs ir atbildes uz jautājumu “kas ir Latvija?” – Latvijas vārda jēga un spēks dažādu paaudžu dzīvēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI