DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Izsludina konkursus par TV un radio raidījumu veidošanu Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izsludina divus konkursus - “Par raidījumu veidošanu 2020.gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas” un “Par raidījumu veidošanu 2020.gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas”.

Konkursa mērķis ir atbalsts Latgales reģionālajiem un vietējiem komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem un neatkarīgajiem producentiem pilsoniskās līdzdalības attīstībai, sabiedrības saliedēšanai, nacionālās identitātes un kvalitatīvas informatīvās un kultūrtelpas stiprināšanai, tostarp latviešu, tai skaitā latgaliešu rakstu valodas, stiprināšanai.           

Abu konkursu kopējais finansējums ir 71 144 euro (TV – 35 572 euro un radio – 35 572 euro), kas piešķirti NEPLP pilsoniskās līdzdalības un sabiedrības saliedētības pasākumu īstenošanai 2020.gadā sabiedriskā pasūtījuma ietvaros, lai stiprinātu kvalitatīvu informatīvo telpu, palielinot mediju lomu nacionālās identitātes stiprināšanā.

Sabiedriskais pasūtījums paredzēts reģionālajiem un vietējiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem un neatkarīgajiem producentiem Latgales reģionā.

Konkursā aicināti piedalīties:

  • reģionālie un vietējie radio, kas atrodas un raida radio programmas Latgales plānošanas reģionā, kā arī Latgales kultūrvēsturiskajā teritorijā un kas atbilst EPLL 71.panta otrās daļas noteikumiem;
  • neatkarīgie producenti, kas noslēguši vienošanos par raidlaiku reģionālajos, vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas atrodas un raida radio programmas Latgales plānošanas reģionā, kā arī Latgales kultūrvēsturiskajā teritorijā, un kas atbilst EPLL 71.panta otrās daļas noteikumiem.

Latgales plānošanas reģionā ietilpst Daugavpils, Rēzekne, Aglonas novads, Baltinavas novads, Balvu novads, Ciblas novads, Dagdas novads, Daugavpils novads, Ilūkstes novads, Kārsavas novads, Krāslavas novads, Līvānu novads, Ludzas novads, Preiļu novads, Rēzeknes novads, Riebiņu novads, Rugāju novads, Vārkavas novads, Viļakas novads, Viļānu novads, Zilupes novads. Latgales kultūrvēsturiskajā teritorijā, neskaitot iepriekš minētos novadus, ietilpst Krustpils, Varakļānu novads un Madonas novada Barkavas pagasts.

Pēc Konkursa izsludināšanas notiek pretendentu dokumentu pieņemšana līdz 2020.gada 29.janvārim, plkst. 16.00, Rīgā, Doma laukumā 8A, LV–1939. Piedāvājumu pieņemšana darba dienās, laikā no plkst. 9.00–17.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI