DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sestdien ugunsgrēkā Kandavas novadā gāja bojā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 28. decembra plkst. 6.30 līdz 30. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 72 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 6.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Kandavas pagastā, kur dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka divstāvu mūra dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg sadzīves mantas 10m2 platībā.  Pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies divi cilvēki, bet divus cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji izveda no piedūmotajām telpām ar glābšanas masku palīdzību. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 9.42 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 22.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Andrejostas ielu Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega angārs ar riepām. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg noliktavas tipa ķieģeļu ēka 750m2 platībā, izveidojies spēcīgs sadūmojums un pastāv uguns izplatīšanās draudi. Plkst.01.00 ugunsgrēka izplatīšanās ierobežota. Notikuma vietā strādāja 10 specializētie ugunsdzēsības transportlīdzekļi un 41 ugunsdzēsējs glābējs. Pirms VUGD ierašanās no notikuma vietas evakuējās viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš nodots NMPD mediķiem. No blakus esošajām sabiedriskajām ēkām tika evakuēti 145 cilvēki. Plkst. 5.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, astoņos gadījumos sodrēji ēku dūmvados, piecas vieglās automašīnas, autobuss, divos gadījumos pirtis, lodžija, saimniecības ēka un šķūnis, dzīvojamās mājas jumts, elektroinstalācija dzīvojamā mājā, garāža ar divām automašīnām, sadzīves mantas, elektrosadales skapis, elektrolīnijas balsta stabs.

Glābjot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušus dzīvniekus, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā vienu kaķi nocēla no koka un vēl vienu no garāžas jumta, bet svētdien Ikšķiles novadā atbrīvoja zirgu, kurš bija iestrēdzis šaurā grāvī.

VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām! Parūpējieties, lai no dūmvadiem tiktu iztīrīti sodrēji un krāsnis tiktu kurinātas pareizi, kā arī uzstādiet mājokļos dūmu detektorus!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI