DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Atsevišķu valstu adresātiem paredzama sūtījumu piegādes kavēšanās

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā, ka decembris pasta nozarei visā pasaulē ir gada noslogotākais mēnesis, kad apstrādāto sūtījumu apjoms palielinās vairākkārt, atsevišķu valstu pasta uzņēmumi ir paziņojuši termiņus, līdz kuriem pasta un eksprespasta sūtījumiem jābūt piegādātam šajās valstīs, lai adresāti tos saņemtu līdz Ziemassvētkiem.

Lai pa pastu nosūtītie svētku apsveikumi un dāvanas savus adresātus sasniegtu savlaicīgi, atsevišķu valstu pasta uzņēmumi izziņojuši termiņus, līdz kuriem pasta un eksprespasta sūtījumiem jābūt piegādātam šajās valstīs, lai adresāti tos pagūtu saņemt līdz Ziemassvētkiem.

Līdz šim brīdim attiecīgu informāciju Pasaules Pasta savienībai (Universal Postal Union) ir sniegušas Amerikas Savienotās Valstis (ASV), Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) un Kostarika. ASV vēstuļu un sīkpaku sūtījumiem jābūt nogādātiem 7.decembrī, savukārt eksprespasta sūtījumiem – 19.decembrī; AAE vēstuļu un sīkpaku sūtījumiem jābūt 18.decembrī, bet eksprespasta sūtījumiem – 19.decembrī; savukārt Kostarikā vēstulēm un sīkpakām jāatrodas 13.decembrī, bet eksprespasta sūtījumiem – 18.decembrī.

Minēto valstu pasta uzņēmumi norādījuši, ka, pasta sūtījumus šajās valstīs saņemot pēc uzskaitītajiem datumiem, iespējama to piegādes kavēšanās adresātiem līdz Ziemassvētkiem.

Latvijas Pasts aicina svētku apsveikumu un dāvanu nosūtīšanu neatlikt uz pēdējo brīdi. Plānojot to nosūtīšanu, jāņem vērā vairāki būtiski nosacījumi: rēķinot sūtījuma piegādes laiku, jāpievērš uzmanība attālumam līdz adresāta valstij, uz sūtījuma jābūt norādītai precīzai un korektai adresei un sūtījums jāapmaksā ar attiecīgas nominālvērtības pastmarkām. Šogad pēdējais sūtījumu piegādes datums pirms Ziemassvētkiem ir 23.decembris, bet pirms gadumijas – 30.decembris. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI