DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Informēs par svētku pasākumiem Latvijas galvaspilsētā Rīgā un festivālu „Staro Rīga 2019”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 15. novembrī, plkst. 16.30 Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks preses konference. Tajā tiks sniegta informācija par Latvijas Republikas Proklamēšanas 101. gadadienas svētku programmu un gaismas festivālu „Staro Rīga 2019”, kas ir viens no svētku programmas pasākumiem. Preses konferencē piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite, gaismas objektu veidotāji un gaismas festivāla mākslinieciskā vadītāja Diāna Čivle. Preses konferences noslēgumā tiks ieslēgts arī īpašs gaismas objekts.

Preses konferencē būs iespēja uzzināt par šogad gaidāmo valsts svētku pasākumu programmu, kā arī par gaismas festivālu Staro Rīga 2019”, būs iespēja tikties ar festivāla objektu veidotājiem un māksliniekiem. Tā kā festivāla tēma šogad ir četras dimensijas, tad arī tikšanās notiek zīmīgā vietā – baznīcā, kas simboliski ir augstākā vertikāle pilsētā, un tās tornis iemirdzēsies, pierādot, ka viss, kas vērsts uz augšu, šķeļ tumsu, lai gaisma starotu pāri visam.

Pasākumā klātesošajiem būs iespēja noskatīties muzikālu lāzeru uzvedumu Linea Temporis”, ar kuru tiks atklāts gaismas festivāls Staro Rīga 2019”.

Uz gaismas objekta Linea Temporis” atklāšanu īpaši tiek aicināti profesionālie fotomākslinieki, kuriem būs nodrošināta iespēja iemūžināt šo notikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI