DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā diskutēs par elektrisko skrejriteņu regulējumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 14. novembrī, plkst. 10:00 Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) domnīcā Satiksmes ministrijā (SM) plānots apspriest SM, CSDD un sadarbības partneru sākotnēji sagatavotos grozījumus normatīvajos aktos (piemēram, Ceļu satiksmes likumā un Ceļu satiksmes noteikumos), kas regulētu elektrisko skrejriteņu vietu ceļu satiksmē. Plānots, ka jaunie noteikumi varētu stāties spēkā nākamā gada pavasarī.

Palielinoties elektrisko skrejriteņu skaitam, pieaug arī riski satiksmes drošībai, tostarp gājējiem, tādēļ būtiski ieviest regulējumu, kas vērsts uz kopējo satiksmes drošības uzlabošanu un iespēju efektīvi izmantot jaunus mobilitātes risinājumus. Sanāksmē iecerēts pārrunāt šovasar domnīcā SM un CSDD piedāvātos grozījumus normatīvos un ekspertu iesūtītos priekšlikumus.

Tāpat domnīcā paredzēts iepazīstināt ar tehnisko risinājumu luksofora aizliedzošo signālu kontroles tehnisko līdzekļu ieviešanai atsevišķās vietās Latvijā.

Sanāksmē prezentēs arī izstrādāto priekšlikumu par jauna ceļa horizontālā apzīmējuma Nr.956 “DISTANCE” ieviešanu. Plānots uzstādīt minimālās distances informatīvos apzīmējumus, lai samazinātu distances neievērošanu ceļu satiksmē.

CSDP domnīcā aicināti piedalīties Valsts policijas, SM Autosatiksmes departamenta, CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas, VSIA “Autotransporta direkcija”,  VAS “Latvijas Valsts ceļi”, kā arī pārstāvji no NVO, t.sk. no vairākām auto asociācijām.

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI