DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Lāčplēša diena Beverīnas novadā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lāčplēša diena ir kopīgiem spēkiem gūta uzvaras piemiņas diena tālajā 1919. gada 11. novembrī ne tikai pār pretinieku, bet arī pār neticību saviem spēkiem, neticību savas valsts nākotnei un neatkarībai. Par godu šim notikumam arī šogad Beverīnas novadā norisināsies pasākumi, kas veltīti Lāčplēša dienai.

Lāčplēša diena iesāksies Kauguros, kur dosimies lāpu gājienā uz Kauguru kapiem, bet pēc tam kultūras namā būs tikšanās ar robežsargiem ikviens varēs pārbaudīt savas zināšanas erudīcijas konkursā par Latviju.

Arī Trikātā notiks lāpu gājiens no Trikātas centra uz Trikātas kapiem. Pēc gājiena dosimies iedegt Gaismu pie senās Tālavas ķēniņa Tālivalža pieminekļa. Plkst. 17:30 saieta namā "Depo” varēs klausīties koncertprogrammu “Tēvzemei un Brīvībai” ar dzejnieci un aktrisi Kristīni Dinu Bitēnu un komponistu Atvaru Sirmo.

Brenguļos patriotiskās noskaņās gan pieaugušie, gan bērni un jaunieši varēs piedalīties radošajās darbnīcās. Pēc tam dosimies izgaismot tiltu pie Brenguļu alus sētas (pulcēšanās SC “Kaimiņi”). Mūrmuižā izgaismosim tiltiņu un bibliotēkā atcerēsimies Lāčplēša dienas vēsturisko nozīmi.

Aicinām katram līdzi paņemt lāpu vai svecīti (nepieciešamības gadījumā tās tiks arī nodrošinātas), lai dotos lāpu gājienā Kauguros un Trikātā vai izgaismotu Brenguļu tiltu. Ieeja bez maksas visos pasākumos un to aktivitātēs!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI