DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK ar O. Burovu vienojas par Rīgas Uzņēmēju dienu organizēšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Rīgas reģionālā padome ar Rīgas mēru Oļegu Burovu vienojās par Uzņēmēju dienu Rīgā rīkošanu galvaspilsētas svētku ietvaros, kā arī pārrunāja dažādas aktivitātes, kas saistītas ar biznesa vides uzlabošanu.

Pašreiz LTRK rīko ikgadējas reģionālās uzņēmēju dienas gan Kurzemē, gan Latgalē, gan Zemgalē, gan Vidzemē, taču līdz šim centieni līdzīgu pasākumu noorganizēt Rīgā neguva galvaspilsētas vadības atsaucību. Pašreizējais Rīgas mērs apstiprināja, ka iecere par Rīgas Uzņēmēju dienu ir atbalstāma un to varētu rīkot pilsētas svētku ietvaros Mežaparkā. “Esam ļoti priecīgi, ka LTRK iniciatīva ir sadzirdēta un ceram, ka varēsim visi tikties pirmajās Rīgas Uzņēmēju dienās augusta vidū. Šie ir svētki kā iedzīvotājiem, tā uzņēmējiem, rādot savas preces un pakalpojumus, kā arī noteikti nepieciešams kopā biznesa forumā diskutēt par Rīgas attīstības plāniem un perspektīvām,” pauda LTRK prezidents Aigars Rostovskis.

Tāpat uzņēmēji ar O.Burovu pārrunāja dažādus infrastruktūras attīstības projektus, īpaši interesējoties par tiltu remontdarbiem, uzzinot, ka līdz šim plānošana ar realitāti nav saskanējusi, jo būvniecības projekti tapuši bez apsekošanas un tehniskajiem projektiem, kas radījis sastrēgumus un daudzas no iecerēm apturētas līdz tiks veikti uzlabojumi dokumentācijā.

LTRK Rīgas reģionālās padomes locekļus interesēja park&ride projekta virzība, kur Rīgas mērs norādīja, ka pirms daudziem gadiem tika pieņemts politisks lēmums par šīs ieceres realizēšanu, taču ar “izpildījumu” neveicās, jo izvēlētie objektu autostāvvietu būvēšanai bija pārāk tālu no sabiedriskā transporta. Klātesot arī Pierīgas novadu uzņēmējiem, tika ierosināts daudz ciešāk sadarboties ar blakus esošo pašvaldību vadību, jo, iespējams, ka zemes platības park&ride stāvvietu izbūvei varētu atrast tajās, savukārt sadarbībā arī pašvaldību varētu organizēt satiksmes autobusu un cita transporta pieejamību.

“Viss, kas ir saistīts ar infrastruktūru un ceļiem ir vienlīdz svarīgs kā Rīgas iedzīvotājiem, tā arī Pierīgai, īpaši uzņēmējiem, jo jebkāda transporta pārvietošanās maksā naudu un laiku, tādējādi ietekmējot biznesu, tādēļ ceram, ka tiks domāts par risinājumiem sastrēgumu mazināšanai un ceļu kvalitātes uzlabošanai,” saka LTRK Rīgas reģionālās padomes vadītājs un LTRK padomes loceklis Didzis Mizis.

Klātesošie interesējās arī par pašvaldības kapitālsabiedrību darbību, par ko O.Burovs sacīja, ka pašreiz ar vairākiem uzņēmumiem ir dažādas problēmas, ko nepieciešams risināt ar profesionālu padomju veidošanu, kā arī citādi novērst dažādus korupcijas draudus utt. Viņš arī minēja, ka vairāku pašvaldībā esošu uzņēmumu darbība būtu jāvērtē no viedokļa, vai šādam biznesam vispār vajadzētu būt publiskajā pārziņā, tostarp domājot par namu apsaimniekošanu, u.c. “Pārāk bieži pieņemti politiski lēmumi, kas nav balstīti saimnieciskā darbībā, tādēļ galvaspilsētas attīstība ir samērā haotiska, kur plāni un realitāte kaut vai ceļu un infrastruktūras objektu būvniecībā, nesakrīt,” sacīja O.Burovs.

LTRK Rīgas reģionālās padomes locekļi vienojās ar Rīgas mēru O.Burovu turpmāk tikties regulāri, pieaicinot uz diskusijām atbilstošo Rīgas domes departamentu vai iestāžu vadītājus, lai meklētu risinājumus biznesa vides uzlabošanai.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI