DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Priekulē atzīmēs Ikara vārda dienu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tūrisma jomā Priekules pilsēta un, protams, viss novads piedzīvos būtisku soli uz priekšu. Priekules daudzfunkcionālajā sporta hallē, plkst. 14:00, tiks atklāts tūrisma centrs. Tas būs pieejams pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Kā arī, sadarbībā ar Vaiņodes novadu, tiks atklāts un prezentēts interneta portāls www.leismalite.lv . Pie “Leišmalītes” nonācām gluži dabīgi, mūsu novadi aprakstīti Imanta Ziedoņa gtāmatā “Leišmalīte”. Pavisam svaigā atmiņā ir palikuši fonda „1836” Latvijas simtgades projekta „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” gājieni cauri mūsu novadiem, un tik tiešām esam Lietuvas pierobeža, tāpēc “Leišmalīte” ir tik ļoti pašsaprotama izvēle. Esam pirmie, kuri tiešā veidā realizē I. Ziedoņa ideju un pieļaujam domu, ka nākotnē pievienosies arī citas pierobežas pašvaldības.

Jau trešo gadu Ikara vārda dienā Priekulē apbalvos Vislatvijas 7. vizuālās mākslas konkursa “Priekules Ikars” laureātus. Izstādi bija iespējams apskatīt Priekules kultūras namā augusta mēnesī. Tajā bija redzami 249 darbi, kurus darinājuši audzēkņi no visas Latvijas. Konkursa dalībnieki tika aicināti uz noslēguma apbalvošanu, lai skolu audzēkņi uzzinātu vairāk par Priekules Ikaru un iepazītu iedvesmas tēlu klātienē, kuru attēloja savos darbos. Šī gada tēma bija “Viduslaiki Latvijā un Priekulē”. Apbalvošana ar muzikāliem priekšnesumiem norisināsies Priekules Mūzikas un mākslas skolā, plkst. 16:00. Balvās laureāti saņems profesionālas mākslas lietas, kuras būs kā īsts baudījums jaunajiem māksliniekiem, no ‘’HobbySet’’ - šobrīd vienīgā specializētā veikala Baltijā, kas piedāvā visplašāko preču klāstu radošai brīvā laika pavadīšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI