DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

Latvija un Baltkrievija parakstīja memorandu par sadarbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas - Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos 14.sēdes ietvaros, 2019.gada 2.oktobrī, Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis un Baltkrievijas Republikas antimonopola regulācijas un tirdzniecības ministra vietnieks Andrejs Kartuns parakstīja memorandu par sadarbību patērētāju tiesību aizsardzības, tirgus uzraudzības un konkurences politikas jomās.

Memorands paredz nekonfidenciālas informācijas apmaiņu (piemēram, par tiesību aktiem un to izstrādi, tiesību aktu piemērošanas praksi, valsts pašreizējo politiku patērētāju tiesību aizsardzības, tirgus uzraudzības un konkurences politikas jomā utt.), kā arī nekonfidenciālu dokumentu, pētījumu, publikāciju u.c. materiālu apmaiņu.

Tāpat Memorands paredz pieredzes apmaiņu par pārkāpumu izmeklēšanu, konkurences advokācijas jomā un par sadarbību ar citu valstu iestādēm, kā arī viedokļu apmaiņu par daudzpusējas sadarbības jautājumiem.

Memoranda ietvaros puses iecerējušas arī organizēt augsta līmeņa sanāksmes, mācību braucienus un mācību kursus ekspertiem, ekspertu sanāksmes un konsultācijas.

No Latvijas puses Memoranda pasākumu īstenošanu īstenos Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Konkurences padome.

Parakstītā memoranda ietvaros tiek veidots jauns sadarbības virziens starp Latviju un Baltkrieviju, kas veicinās turpmāku divpusējo attiecību attīstību ar Latvijas kaimiņvalsti.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI