DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

Kultūras ministrs tiekas ar Eiropas raidorganizāciju apvienības ģenerāldirektoru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2. oktobrī, kultūras ministrs Nauris Puntulis un ministrijas pārstāvji tikās ar Eiropas raidorganizāciju apvienības (EBU) ģenerāldirektoru Noelu Kurranu (Noel Curran), kurš apmeklē Latviju darba vīzītē. Ministrs piedalījās arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un tās Mediju politikas apakškomisijas kopsēdē, kurā ar N. Kurranu tikties tika aicināti arī VSIA "Latvijas Televīzija", VSIA "Latvijas Radio", Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, ministriju, Pārresoru koordinācijas centra un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Ministrs Nauris Puntulis un Noels Kurrans tikšanās laikā pārrunāja mediju neatkarību, tostarp, sabiedrisko mediju redakcionālo neatkarību, topošo sabiedrisko mediju likumu, sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus un stabila finansējuma nepieciešamību sabiedrisko mediju darbības nodrošināšanai.

„Sarunas laikā uzsvēru Kultūras ministrijas konsekvento iestāšanos par nepieciešamību stiprināt sabiedriskos medijus – gan finansiāli, gan arī pārvaldības ziņā. Sabiedrisko mediju finansējums ir garantija redakcionālajai neatkarībai. Valdība budžeta sarunās ir atbalstījusi 5,5 miljonus 2020.gadam, lai sabiedriskie mediji uzsāktu iziešanu no reklāmas tirgus. Akcentēju arī to, ka Kultūras ministrija ir konsekventi iestājusies par nepieciešamību nodrošināt sabiedrisko mediju finansējuma neatkarību ikgadējiem budžeta pieprasījumiem. Pārrunājām Sabiedrisko mediju likumprojekta izstrādi par finansējuma palielināšanas kārtību un iespējamo sasaisti ar IKP,” tikšanās laikā akcentēja kultūras ministrs Nauris Puntulis. EBU ģenerāldirektors sarunas laikā apliecināja, ka ir iepazinies ar Latvijā izstrādāto Sabiedrisko mediju pārvaldības likumprojektu un atbalsta tā virzību.

“Saeimas komisijā diskusijas laikā tika vēlreiz akcentēta mediju pārvaldības modeļu nozīme. Kurrans  iepazīstināja ar dažādām pieredzēm – gan ar politisko pārstāvniecību, gan bez tās. Šobrīd Saeimas apakškomisija diskutē par politiķu priekšlikumu veidot padomi piecu cilvēku sastāvā, no kuriem trīs tiktu virzīti no Saeimas. Esmu gatavs rosinājumam par politiskās pārstāvniecības samazināšanu no trīs uz diviem,  izskatot modeli, kurā darbotos divi Saeimas, divi NVO un viens Valsts prezidenta virzīts pārstāvis,” Saeimas komisijā uzsvēra ministrs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI