DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Apkurei pieslēgti jau vairāk nekā 75% no visām SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” ēku

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz 27. septembra plkst. 12.00 apkure pieslēgta vairāk nekā 2000 SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) pārraudzībā esošajām ēkām, savukārt līdz šodienas beigām apkure tiks nodrošināta vairāk nekā 80% RNP ēkām. Šogad pirmo reizi, atbilstoši laika prognozei un klientu pieprasījumam, tika pieņemts lēmums pieslēgt apkuri jau septembrī, pieslēgšanu uzsākot jau 23. septembrī.

Ņemot vērā, ka gan vakar, gan šodien dienas laikā āra gaisa temperatūra pārsniedz +12 grādu atzīmi, dienas laikā radiatori var būt auksti, bet siltums dzīvokļos, atbilstoši automātiskā siltummezgla iestatījumiem, tiek nodrošināts tikai pēc tam, kad gaisa temperatūra nokrītas zem +12 grādiem.

Apkures pieslēgšanu nodrošina vairāk nekā 240 RNP un PS “Siltumserviss Rīga” darbinieki, kuri apkures pieslēgšanu nodrošinās arī nedēļas nogalē – gan sestdien, gan svētdien, lai siltumu nodrošinātu maksimāli lielākam skaitam klientu, kuri dzīvo daudzdzīvokļu ēkās ar centralizēto apkuri. Tas nozīmē, ka pieslēgšanas tiks pabeigta jau tuvākajās dienās, tāpēc aicinām dzīvokļu īpašniekus iespēju robežās nenoslogot klientu centru operatorus, kuru rīcībā nav detalizētu plānu par konkrētu ēku pieslēgšanu, jo šī informācija dinamiski mainās, atbilstoši faktiskajai situācijai.

Gatavojoties šā gada apkures sezonai, tika veikta detalizēta aizvadītās apkures sezonas analīze, pilnveidojot uzņēmuma darbu. RNP valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs norāda: “Siltummezglu sagatavošana apkures sezonai tika pabeigta jau augustā, lai bez kavēšanās varētu veikt visu uzņēmuma pārraudzībā esošo daudzdzīvokļu ēku pieslēgšanu apkurei. Tas ļāva mums sākt apkures sezonu atbilstoši laika prognozei. Plānojam pabeigt apkures pieslēgšanu līdz pirmajam oktobrim. Savukārt oktobra sākumā veiksim visu ēku apkures sistēmu stabilizāciju.”

Lielākā daļa RNP pārvaldībā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumapgādes sistēmu darbojas, pamatojoties uz automatizēto siltummezglu iestatījumiem, kas nozīmē, ka katrai mājai apkures sistēma regulēsies automātiski, atbilstoši āra gaisa temperatūrai. Uzsākot apkures sezonu, ir jārēķinās ar to, ka ēkai ir nepieciešams laiks, lai uzsiltu.

Aicinām pirmajās dienās pēc apkures pieslēgšanas pievērst pastiprinātu uzmanību temperatūrai telpās. Ja jums rodas aizdomas, ka automatizētā sistēma nestrādā atbilstoši āra temperatūras svārstībām, lūgums zvanīt un pieteikt šo problēmu PS “Siltumserviss Rīga” pa tālruni 80000610 vai uz RNP informatīvo tālruni 8900.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir Latvijas lielākais namu apsaimniekošanas uzņēmums. Tas tika izveidots, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldīšanas kapitālsabiedrības, lai nodrošinātu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanu pēc vienotiem principiem un uzlabotu pašvaldības kā dzīvojamo māju pārvaldnieka sniegto pakalpojumu kvalitāti. Uzņēmums apsaimnieko 4200 ēkas, kurās pakalpojumus saņem gandrīz 170 000 klientu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI