DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks slimību profilaksei veltīts pasākums “Krūšu veselības diena”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai veicinātu iedzīvotāju veselību un bagātinātu zināšanas onkoloģisko slimību profilaksē, 12. oktobrī no pulksten 11.00 līdz 15.00 Liepājā, tirdzniecības namā “Kurzeme”, norisināsies slimību profilaksei veltīts pasākums “Krūšu veselības diena”. Tās ietvaros ikvienam liepājniekiem būs iespēja satikt veselības jomā praktizējošus speciālistus, uzklausīt viņu padomus un ieteikumus, smelties zināšanas izglītojošās lekcijās, kā arī piedalīties praktiskās uztura meistarklasēs.

Onkoloģijas medmāsa Solvita Rubene stāstīs par krūšu pašpārbaudes nepieciešamību un aicinās pasākuma apmeklētājus doties kopā uz krūšu pašpārbaudes punktu, kur dalīsies zināšanās par ikmēneša rituālu – krūšu pašpārbaudi, ko var veikt katra sieviete pati un uzzināt, kādām izmaiņām jāpievērš pastiprināta uzmanība. Krūšu pašpārbaudes apmācība tiks veikta atsevišķā kabinetā.

Īpašā viešņa psihoterapeite Aina Poiša dalīsies ar ieteikumiem, kā emocionāli pārvarēt grūtības un pieņemt realitāti par uzstādīto diagnozi, neiegrimstot bezcerībā, un kur rast resursus dzīves kvalitātes uzlabošanai pat tad, ja tie ir ļoti ierobežoti. Savukārt, vienmēr dzīvespriecīgā un pozitīvā krūts vēža pacientu atbalsta biedrības “VITA” vadītāja Irīna Januma dalīsies savā personīgajā un iedvesmojošā pieredzes stāstā.

Piejūras slimnīcas Onkoloģijas klīnikas galvenā māsa Rigonda Kalna, kura ikdienā strādā ar onkoloģijas pacientiem, savā lekcijā runās par viņu ikdienas dzīves kvalitāti un fiziskā diskomforta aspektiem.

Ikviens ir aicināts uz uztura speciālistes Alises Kindzules lekciju “Veselīga uztura nozīme slimību profilaksē”, kurā uztura speciāliste ieteiks, kā ēst veselīgāk un garšīgāk. Visas dienas garumā būs iespēja piedalīties arī vairākās praktiskās uztura meistarklasēs un apgūt veselīgas un gardas uzkodu receptes. Uztura meistarklases vadīs uztura speciālistes Alise Kindzule un Agrita Spēlmane.

Geštaltterapeite Elīna Zelčāne savā lekcijā vēstīs par stresa ietekmi uz mūsu emocionālo un fizisko pašsajūtu, sniedzot praktiskus padomus stresa mazināšanai ikdienā.

Visas dienas garumā par īpašu noskaņu rūpēsies talantīgā džeza dziedātāja Katrīna Kabiņecka, kā arī pasākuma laikā darbosies “Laimes rats” ar pārsteiguma balvām ikvienam.

Vietu skaits lekcijās un meistarklasēs ir ierobežots, tāpēc lūgums iepriekš pieteikties, zvanot vai sūtot sms uz tālruni: 26 118 444. Lūgums norādīt vārdu, uzvārdu un interesējošo lekciju vai uztura meistarklasi.

Plašāka informācija un detalizētāka pasākuma programma: https://www.liepaja.lv/krusu-veselibas-diena-2019/. Pasākuma informatīvais atbalstītājs − Kurzemes Radio.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana. Fotoattēli var tikt izvietoti Liepājas pilsētas pašvaldības portālā www.liepaja.lv un pašvaldības sociālo tīklu facebook.com, twitter.com un instagram.com kontos.

Pasākums tiek finansēts Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/088 “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros. Pasākuma informatīvais atbalstītājs: Kurzemes Radio.

Papildu informācija: Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļa, tālr.: 63 404 747, e-pasts: veseliba@liepaja.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI