DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Notiks VI Starptautiskais JVLMA Koka pūšaminstrumentu simpozijs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau sesto gadu pēc kārtas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā /JVLMA/ norisināsies Starptautiskais Koka pūšaminstrumentu simpozijs. Tā ietvaros no 30. septembra līdz 6. oktobrim notiks simpozija viesu, talantīgu mūziķu un mācībspēku meistarklases, individuālās un ansambļu muzicēšanas nodarbības, kā arī četri koncerti Rīgā un Cēsīs. Kā jau katru gadu, arī šogad simpozijā piedalīsies vieni no sava instrumenta spēles vadošajiem meistariem Eiropā – obojists Steinars Hannevolls /Steinar Hannevold, Bergena/, klarnetists Bjerns Nīmanis /Björn Nyman, Oslo/, fagotists Dāvids Petersens /David Petersen, Rostoka-Leipciga/, flautiste Kristīna Fasbendere /Christina Fassbender, Berlin/, saksofonists Larss Nīderstrasers /Lars Niederstraßer, Hāga/, kvintets “Junge Academia Rostock” un Bergenas koka pūšaminstrumentu ansamblis “B3” jeb “Bergen Treblåsensemble”.

Starptautiskais Koka pūšaminstrumentu simpozijs katru gadu pulcē vidēji 80 aktīvos meistarklašu dalībniekus un interesentus no Latvijas mūzikas skolām un vidusskolām. Šoreiz simpozija notikuma centrā ir lielie koka pūšaminstrumentu ansambļi. Pirmo reizi Mūzikas akadēmijā viesosies tik kupls viesmākslinieku pulks – jauniešu pūšaminstrumentu kvintets no Rostokas un 17 cilvēku sastāva pūšaminstrumentu ansamblis “B3” no Bergenas.

Viena no simpozija ilggadējām tradīcijām ir meistarklašu un koncerta organizēšana kādā no Latvijas reģioniem. Šogad kā norises vieta izvēlēta Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola, kur 3. oktobrī no plkst. 14.00 līdz 16.00 notiks viesmākslinieku meistarklases, savukārt plkst. 17.00 mūzikas mīļotāji tiks aicināti uz simpozija viesmākslinieku un kvinteta “Junge Academia Rostock” koncertu.

Simpozija ietvaros gaidāmas vēl trīs programmas Rīgā – 4. oktobrī plkst. 18.00 JVLMA LMT Kamerzālē norisināsies uzaicināto ārzemju mūzikas viesu un kvinteta “Junge Academia Rostock” koncerts ar M. Marē, K. Debisī un citu komponistu mūziku, savukārt 5. oktobrī plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē izskanēs simpozija otrais koncerts, kurā uz skatuves kāps Mūzikas akadēmijas studenti un Bergenas koka pūšaminstrumentu ansamblis “B3”. Viņu interpretācijā būs dzirdami Ž. Ibēra, M. Arnolda, G. Tveita, T. Orgoda-Nīlsena un citu komponistu skaņdarbi. Ansamblis “B3” aicina arī uz koncertu 6. oktobrī plkst. 14.00 Rīgas Martiņa baznīcā, kur kopā ar Rīgas mūzikas vidusskolu un pūtēju orķestru klarnetistu kori “Melnie Koki” atskaņos E. Dārziņa, F. Šopēna, E. Elgāra, J. Lāšena, O. Respīgi un citu komponistu mūziku.

VI Starptautiskais JVLMA Koka pūšaminstrumentu simpoziju atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola un programma ERASMUS+.            

VI Starptautiskā Koka pūšaminstrumentu simpozija koncerti notiks:

3. oktobrī plkst. 17.00 Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas Ērģeļu zālē

Ieeja bez maksas

4. oktobrī plkst. 18.00 JVLMA LMT Kamerzālē simpozija viesu koncerts

Biļetes cena - 3 €; studentiem, skolēniem - bez maksas

5. oktobrī plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē Bergenas koka pūšaminstrumentu ansambļa “B3” un JVLMA studentu koncerts

Biļetes cena - 3 €; studentiem, skolēniem - bez maksas

6. oktobrī plkst. 14.00 Rīgas Mārtiņa baznīcā Bergenas koka pūšaminstrumentu ansambļa “B3” un klarnešu kora “Melnie Koki” koncerts

Ieeja par ziedojumiem

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI