DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Nesaskata pārkāpumus VNĪ būvdarbu iepirkumā par Dailes teātra fasādes atjaunošanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VNĪ saņēmis Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) atzinumu par iesniegto sūdzību, kurā konstatēts, ka Iesniedzēja iesniegums atzīstams par nepamatotu, un tajā izteiktie lūgumi ir noraidāmi un attiecīgi nav pamata lemt par aizliegumu Pasūtītājam turpināt iepirkuma procedūru.

Iekļaujoties iepriekšplānotajā laika grafikā, VNI sākotnēji uzsāktā procedūra noslēgsies šīs nedēļas laikā - pēc kuras vērtēsim iesniegtos piedāvājumus, un līdz oktobra beigām būs zināms būvdarbu veicējs. Plānojot savus attīstības projektus, VNĪ meklē racionālāko un saimnieciski izdevīgāko risinājumu projekta īstenošanai. Dailes teātra energoefektivitātes uzlabošanai VNĪ piesaistījusi ES struktūrfondu finansējumu. Būvniecības darbus veiksim paralēli teātra darbības sezonai, netraucējot teātrim un skatītājiem, skaidro VNĪ valdes locekle Sigita Janvāre.

Projekta ietvaros tiks siltinātas ārsienas, mainītas ārdurvis, logi, vārti, jumts, pārbūvēta apkures sistēma, kā arī pilnveidots apgaismojums gan uz skatuves, gan ēkā kopumā. Kopējais projekta budžets ir 1,7 miljoni eiro.

Kā iepriekš pauda VSIA "Dailes teātris" valdes loceklis Andris Vītols: "Energoefektivitātes uzlabošanas projekts ir ļoti nepieciešams Dailes teātrim, jo tā rezultātā tiks nodrošināts gan nepieciešamais komforts mūsu skatītājiem, gan atbilstoši darba apstākļi aktieriem un pārējiem teātra darbiniekiem. Veiktie darbi teātrim ļaus arī ietaupīt, jo samazināsies elektroenerģijas un apkures izmaksas.” Pēc priekšlaukuma atjaunošanas teātra ēka varēs uzmirdzēt savā krāšņumā simtgades svinībās, izceļot savu kultūrvēsturisko vērtību. Mūs gaida lieli izaicinājumi, bet ticam, ka ciešā sadarbībā ar VNĪ  to varēsim paveikt,"

Projektu pilnībā plānots pabeigt līdz 2020. gada beigām, lai teātris savu simtgadi varētu sagaidīt savās atjaunotajās mājās.

Vienlaikus ar darbiem pie teātra ēkas, sadarbībā ar Rīgas domi plānots sakārtot arī teātrim pieguļošo teritoriju – Dailes teātra priekšlaukumu un parka teritoriju, jo daļa Dailes teātra priekšlaukuma teritorijas ir pašvaldības, daļa valsts īpašumā. Jau ziņots, ka maijā noslēdzās Rīgas domes īpašuma departamenta (RDĪD) rīkotais metu konkurss Dailes teātra apkārtesošās teritorijas labiekārtošanai, kurā uzvarēja arhitektu biroja MADE arhitekti ideja. Kopējo projekta virzīšanu un sarunu procedūru ar metu konkursa uzvarētājiem veic Rīgas dome. VNĪ ir vienojies ar RDĪD par sadarbību turpmākai projekta īstenošanai.

Teātrim piegulošā teritorija iekļaujas Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonā, kuras rekonstrukcijā un labiekārtošanā ir jāņem vērā Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes norādījumi.

VNĪ šobrīd īsteno 34 nozīmīgus attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 milj. kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 milj. kvadrātmetru platībā. VNĪ šogad Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēma augsto zelta godalgu un speciālbalvu par straujāko izaugsmi, kā arī iekļauts VID „Baltā saraksta” zelta līmenī. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI