DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ĀM parlamentārā sekretāre spriedīs par daudzpusējo sadarbību un starptautisko kārtību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2019. gada 19. līdz 25. septembrim Ņujorkā, ASV, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalīsies diskusijās par daudzpusējās sadarbības nākotni un noteikumos balstītas starptautiskās kārtības stiprināšanu, ko organizē Minhenes drošības konference un Vācijas Kērbera fonds (Körber-Stiftung)kā arī Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 74. sesijas augsta līmeņa nedēļas pasākumos.

Parlamentārā sekretāre 19. septembrī ANO galvenajā mītnē piedalīsies īpašas publikācijas atklāšanā par daudzpusējo sadarbību (Multilateralism Is Dead. Long Live Multilateralism!un tai veltītā diskusijā, kuru vadīs ANO ģenerālsekretāra vietniece politikas jautājumos Rosmarija Dikarlo (Rosemary DiCarlo). Tāpat paredzēta diskusija ar bijušo ASV valsts sekretāru Henriju Kisindžeru (Henry Kissinger) un Minhenes drošības konferences vadītāju vēstnieku Volfgangu Išingeru (Wolfgang Ischinger).

20. septembrī plānota parlamentārās sekretāres dalība daudzpusējās sadarbības izaicinājumiem veltītā diskusijā ar ANO Drošības padomes (DP) pastāvīgo locekļu Apvienotās Karalistes un Francijas vēstniekiem un ANO DP nepastāvīgo locekļu Vācijas un Polijas vēstniekiem. Tāpat paredzēta dalība svinīgā pasākumā par godu Minhenes Jauno līderu programmas 10. gadskārtai, kurā kā goda viesis piedalīsies ANO Ģenerālās asamblejas 73. sesijas prezidente Marija Espinoza Grasija (Maria Espinosa Gracia). Savukārt 20. un 21. septembrī parlamentārā sekretāre piedalīsies viedokļu apmaiņā par daudzpusējās sadarbības nākotni, kas notiks vienā no vadošajām ASV ārlietu domnīcām Council on Foreign Relations.

No 22. līdz 25. septembrim parlamentārā sekretāre Latvijas delegācijas sastāvā piedalīsies ANO Ģenerālās asamblejas 74. sesijas augsta līmeņa nedēļas pasākumos.

23. septembrī paredzēta Z. Kalniņas-Lukaševicas uzruna ASV valsts sekretāra vietnieka Džona Salivana (John Sullivan) rīkotā augsta līmeņa diskusijā par valstu atbildīgu izturēšanos kibertelpā.

Informācijai

Daudzpusējās sadarbības (multilateralism) atbalstīšana ir izvirzīta kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu centrālā prioritāte, gatavojoties ANO Ģenerālās asamblejas 74. sesijai. ES ir neaizstājams ANO partneris daudzpusējās sadarbības un noteikumos balstītas starptautiskās kārtības stiprināšanā. Tieši pēdējos gados ES ir pastiprinājusi savu iesaisti kā globāls spēlētājs un īsteno daudzpusējo sadarbību saskaņā ar Globālo ES ārpolitikas un drošības politikas stratēģiju un Padomes secinājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI