DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ekspresīvā krāsu darbnīca “JŪRAS RAGANAS”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

septembrī plkst. 14.00 ģimenes ar pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem ir aicinātas uz EKSPRESĪVO KRĀSU DARBNĪCU “JŪRAS RAGANAS” Raiņa un Aspazija mājā, Rīgā, Baznīcas ielā 30.

“Zaļo kroni nometuse,

Vētras svārkus apvilkuse,

Jūra negaisu sauc.”

Kopā ar mākslinieci Evu Vēveri darbnīcā izspēlēsim Aspazijas dzejoli “JŪRAS RAGANAS”. Iesaistīsimies kopīgā dabas krāsvielu un dažādu virumu gatavošanā un gleznosim ar pašu pagatavotajām krāsām. Iepazīsim “bangu lauvas”, vilkus, tīģerus, negaisu un varbūt satiksim arī pašas Jūras Raganas!

Darbnīcā paredzēts gatavot krāsas, tiks izmantoti dabīgie pigmenti. Ieteicams ierasties apģērbā, kuru nav bail nosmērēt. Būs iespēja pārģērbties.

Eva Vēvere ir vizuālā māksliniece, kas strādā dažādos medijos, tai skaitā instalācijā, procesuālos notikumos, video, zīmējumā un veido interaktīvus projektus, kuros spēles formā tiek risināti dažādi spriedzes pilni uzdevumi īpaši izvēlētās, ar laikmetīgo mākslu saistītās platformās vai notikumos. Kopš 2019. gada sadarbībā ar Lauru Prikuli realizē Poētiskā Robotisma projektus. Nesenākā izstāžu prakse saistīta ar tādām institūcijām kā Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LV), Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LV), Tartu Art House (EE), Kulturtarnet pa Knippelsbro (DK), turpinās arī aktīvs rezidenču periods Ziemeļvalstīs. Pēdējos gados pievēršas arī eksperimentālu sadarbību veidošanai ar laikmetīgās dejas un mūzikas profesionāļiem. Vadījusi mākslas autordarbnīcas bērniem Somijā, Vācijā, Lietuvā, Apvienotajos Arābu Emirātos. Vairākkārt piedalījusies “Artists to Schools” programmā Igaunijas skolās. Veidojusi ar dzejas mantojumu saistītu mākslas darbnīcu ciklu ģimenēm Raiņa un Aspazijas mājā 2018. gadā un 2019. gadā to turpina.

Darbnīca “JŪRAS RAGANAS” ir viena no mākslas / dzejas darbnīcām ģimenēm, kas no marta līdz decembrim notiek Raiņa un Aspazijas mājā. Piecas mākslinieces – Ilze Aulmane, Ieva Baumgarte, Līva Kaprāle, Ella Mežule un Eva Vēvere –, izmantojot dažādas tēlotājmākslas tehnikas (grafiku, glezniecību, tekstila dizainu u.c.) un rosinot bērnus un vecākus iepazīt Aspazijas un Raiņa tekstus, sniedz iespēju ģimenēm radoši darboties kopā, veidojot savus mākslas darbus.

Darbnīcu ciklu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Lūdzam pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu dora.pauzere@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruni 29572469.

Darbnīcu ciklu atbalsta Kultūras ministrija.

Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums.

Foto un video materiāli tiks publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI