DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Pārtikas un veterinārais dienests
Ilze Lejasbuda, Augu izcelsmes produktu, dzērienu un bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības daļas vecākā eksperte
13. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Saistībā ar bērnu saslimšanām, PVD veic pārbaudes Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pārtikas un veterinārais dienests ir uzsācis pārbaudes triju Siguldas pirmsskolas izglītības iestāžu ēdināšanas blokos, jo no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ir saņemta informācija par pieciem bērnu saslimšanas gadījumiem, kas varētu būt saistīti ar piesārņotas pārtikas lietošanu uzturā. Ēdināšanu visās trijās iestādēs nodrošina viens uzņēmums.

Saslimšanu izraisījis mikroorganisms E.Coli, ar kuru cilvēks var inficēties, lietojot uzturā nepietiekami termiski apstrādātu dzīvnieku izcelsmes pārtiku, nemazgātus augļus un dārzeņus, gan arī neievērojot higiēnas prasības, tāpēc PVD veic plašas pārbaudes bērnudārzu ēdināšanas uzņēmumos.

Tāpat PVD pārbauda SPKC epidemiologu aizdomas par to, ka saslimšanu varētu būt izraisījuši augusta pēdējā un septembra pirmajā dienā iegādāti arbūzi – tiek skaidroti arbūzu piegādātāji, izcelsme un partijas apjoms.

Kamēr pārbaudes nav pabeigtas un saslimšanas izraisītājs noskaidrots, Pārtikas un veterinārais dienests atgādina, ka, augļi un dārzeņi pirms lietošanas uzturā ir rūpīgi jānomazgā, dzīvnieku izcelsmes jēlprodukti – gaļa un olas ir termiski jāapstrādā, kā arī jāievēro personīgā higiēna virtuvē, nelietojot vienu un to pašu virtuves inventāru gatavajiem produktiem un jēlproduktiem, kā arī jāmazgā rokas pēc tualetes apmeklējums, pirms ēdienu gatavošanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI