DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izstrādā vienotu Ķekavas novada labiekārtošanas attīstības plānu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai turpmāk varētu plānveidīgāk nodrošināt labiekārtošanas, rotaļlaukumu, apstādījumu un aktīvās atpūtas zonu izveidi atbilstoši iedzīvotāju vecuma grupām un interesēm, kā arī ņemot vērā jau esošo izveidoto infrastruktūru,  Ķekavas novada pašvaldība šobrīd izstrādā vienotu novada labiekārtošanas attīstības plānu.

Labiekārtošanas plāna ļoti būtiska sastāvdaļa būs iedzīvotāju iesaistīšana, lai apspriestu un apzinātu viņu viedokli par plānoto piedāvājumu. 

“Šis vienotais redzējums mums kā pašvaldībai ļaus labāk un efektīvāk strādāt pie plānveidīga un  līdzsvarota visa novada labiekārtošanas jautājuma, kā arī operatīvāk ļaus startēt dažādos valsts un Eiropas Savienības projektos, lai saņemtu līdzfinansējumu kādai mūsu skaistai idejai, ko gribam realizēt Ķekavas novadā atbilstoši izveidotajai labiekārtošanas attīstības koncepcijai.  Tāpat arī iedzīvotājiem būs skaidrāka izpratne par pašvaldības plānotajiem darbiem šajā jomā, lai novads varētu piedāvāt vēl daudzveidīgākas atpūtas iespējas un taptu arvien pievilcīgāks iedzīvotāju acīs,” skaidro Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.  

Paralēli šim lielajam plānošanas darbam pašvaldība šogad jau ir izveidojusi un labiekārtojusi atpūtas vietu Ziedonī pie Daugavas, kā arī Daugmalē, Ķekavā un Baložos tapušas jaunas plašas puķu dobes.  

Šobrīd pie Titurgas ezera Baložu pusē vēl norit atpūtas vietas labiekārtošana un aktīvās zonas pilnveide, dodot iespēju nākotnē iedzīvotājiem noīrēt SUP dēļus, ērtāk izmantot esošo sporta zonu, kā arī izvietot pludmales zonā laipas peldētājiem un rotaļu elementu bērniem.

Savukārt  Medema parkā tiek sagatavots projekts atsevišķu rotaļu elementu uzstādīšanai dažādām bērnu vecuma grupām, kas šajā rekreācijas zonā tiks izvietoti tuvākajā mēneša laikā. Pēc Medema parka topogrāfijas saņemšanas varēs arī pilnveidot esošo gājēju celiņu tīklu, kā arī izvērtēt arī citus parka uzlabojumus. 

Lai ierīkotu Baložu pilsētā (Titurgā, Zaļās ielas tuvumā) strītbola laukumu ar diviem spēļu laukumiem atbilstoši strītbola starptautiskajiem noteikumiem, kuru izmantos Ķekavas novada iedzīvotāji dažādās vecuma grupās gan aktīvai brīvā laika pavadīšanai, gan dažāda līmeņa sacensībām un sporta spēlēm, Ķekavas novada pašvaldība septembra vidū iesniegs sagatavoto projektu pieteikumu biedrības “Partnerība Daugavkrasts” projektu konkursā, lai pozitīvas atbildes gadījumā saņemtu šai idejas īstenošanai Eiropas Savienības līdzfinansējumu.  Šī projekta ietvaros plānots izveidot laukumu ar mākslīgo segumu, piedāvājot divus spēļu laukumus un uzstādot četrus basketbola grozus. Laukuma tuvumā tiks izvietoti arī labiekārtojuma elementi – soliņi, atkritumu urnas un aizsargžogs ielas pusē.

Runājot par iedzīvotāju aktualizēto skeitparka izveides jautājumu arī Baložu pilsētā, pašvaldība uzsver, ka tā ir vienisprātis ar iedzīvotājiem, ka arī šajā novada teritorijā bērniem un jauniešiem ir nepieciešams pilnveidot saturīgu un drošu aktīvās atpūtas un sporta zonu, kur  viens no būtiskākajiem elementiem varētu būt skeitparks. Taču tā kā skeitparks ir sporta būve, tai primāri ir jāizvēlas vispiemērotākā vieta, lai tā izmantošanas rezultātā radītais troksnis netraucētu blakus esošos māju iedzīvotājus, kā arī izveidotais skeitparks atbilstu visām drošības prasībām un standartiem.  Skeitparka izbūvei ir pašvaldībā daudz piemērotākas teritorijas kā Medema parks, kas ir daudzīvokļu māju ieskauta neliela teritorija.

Arī nākamajos  gados Ķekavas novadā tiks turpināti esošie un uzsākti jauni darbi, balstoties uz izstrādātās vienotās labiekārtošanas koncepcijas pamata, lai nodrošinātu līdzsvarotu, plānveidīgu un iedzīvotājiem  pievilcīgu atpūtas zonu izveidi visā novada teritorijā.   Labiekārtošanas plānu paredzēts sagatavot līdz nākamā gada janvāra beigām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI