DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. augustā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas dome paraksta sadarbības memorandu ar viesmīlības un tūrisma nozares organizācijām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 21. augustā, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs parakstīja sadarbības memorandu ar viesmīlības un tūrisma nozares pārstāvošajiem uzņēmumiem un  organizācijām par sadarbību lēmumu pieņemšanā un efektīvu finanšu līdzekļu izlietojumu Rīgas kā tūrisma galamērķa attīstībai.

Sadarbības memorandu parakstīja "Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija", "Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija" un biedrība "Latvijas Kongresu birojs". Viesmīlības un tūrisma organizācijas vienojās par trīs prioritārajiem sadarbības virzieniem Rīgas kā tūrisma galamērķa attīstībai: veicināt pilsētas starptautisko atpazīstamību; veicināt Rīgu kā darījumu tūrisma galamērķa attīstību; veicināt kvalitatīvu un liela mēroga starptautisku profesionālu, kultūras un sporta pasākumu norisi Rīgā.

Sadarbības memoranda mērķis ir iesaistīt tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumus, nevalstiskas organizācijas lēmumu pieņemšanā par Rīgas kā tūrisma galamērķa attīstību un tās popularizēšanu, un no 2021.gada 1.janvāra  ieviest nodevu par atpūtnieku un tūristu uzņemšanu no viesiem, kas apmetas pilsētas naktsmītnēs.

Rīgas domes priekšsēdētājs ar viesmīlības un tūrisma nozares pārstāvjiem vienojās arī par veicamajiem darbiem, kas paredz, ka līdz 2021.gadam 1.janvārim, kad tiks ieviesta tūrisma nodeva, viesnīcu sektoram ir jāsakārto apartamentu izīrēšanas joma un šis memorands paredz, ka pašvaldība iesaistīsies šī jautājuma risināšanā. Savukārt darījuma tūrisma attīstības jomā paredzēts līdz nākamā gada 1.jūnijam sadarbībā ar tūrisma nozares uzņēmējiem izstrādāt jaunu darījumu tūrisma attīstības stratēģiju, lai mazinātu sezonalitātes ietekmi uz tūrismu Rīgā.

Parakstot šo memorandu, puses vienojās par sadarbību lēmumu pieņemšanā par finanšu līdzekļu, kas tiks iekasēti kā nodeva par atpūtnieku un tūristu uzņemšanu, efektīvu izlietojumu Rīgas kā tūrisma galamērķa attīstībā.

Līdz brīdim, kad tiks sākta tūrisma nodevas iekasēšana, memorandu parakstījušie apņemas šogad sadarboties aktivitāšu plānu izstrādē, sasniedzamo mērķu un rezultātu mērīšanas kritēriju noteikšanā, kā arī vienoties par piemērotāko budžeta sadalījumu prioritārajiem aktivitāšu virzieniem.

Memorandu parakstījušie apņemas līdz šī gada 30. septembrim apstiprināt nodibinājuma "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs" konsultatīvo padomi, kurā būtu pārstāvētas tūrisma nozares asociācijas un uzņēmumi, kā arī veicināt sadarbību ar Valsts ieņēmumu dienestu un citām kontrolējošām institūcijām, lai sakārtotu privāto (apartamentu) tūrisma naktsmītņu izīrēšanas sektoru Rīgā.

Līdz 2020. gada 1. jūnijam paredzēts izstrādāt Rīgas kā darījumu tūrisma galamērķa attīstības un popularizēšanas stratēģiju, izvērtējot iespējamos atbalsta instrumentus konferenču un kongresu organizēšanai Rīgā, nosakot sadarbības principus ar privāto sektoru un tā iesaisti stratēģijas realizēšanā. Balstoties uz šo stratēģiju, līdz 2020. gada 1. oktobrim  plānots izstrādāt un apstiprināt aktivitāšu plānu un budžetu Rīgas kā darījumu tūrisma galamērķa iespēju popularizēšanai 2021. gadā.

Tāpat iecerēts veicināt sadarbību ar rezervēšanas platformām, kuras piedāvā izmitināšanas pakalpojumus privātajos apartamentos un mājās, lai nodrošinātu nodevas par atpūtnieku un tūristu uzņemšanu iekasēšanu arī no viesiem, kas uzturas šajās naktsmītnēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI