DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicinām piedalīties Lāpu skrējienā apkārt Latvijas valsts robežai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot savu simtgadi, Valsts robežsardze aicina ikvienu novada iedzīvotāju un viesi piedalīties Lāpu skrējienā apkārt Latvijas valsts robežai, kas norisināsies no 19.-23. augustam, šādi godinot pašaizliedzīgos robežsargus, kā arī citus Latvijas brīvības cīnītājus, kuri cīnījās par Latvijas valsts neatkarību un krita aizstāvot Latviju no iebrucējiem.

Lāpu skrējiena atklāšanas pasākums notiks 19. augustā plkst. 11.00 Rīgā, Brāļu kapos, pie Mūžīgās uguns, kur svinīgo uzrunu teiks iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts.

Atklāšanas pasākumā ceļojošās lāpas tiks svinīgi aizdegtas no Mūžīgās uguns un nodotas iekšlietu ministram un Valsts robežsardzes priekšniekam, kuri pirmie uzsāks skrējienu un nodos lāpas nākamajiem dalībniekiem. Šādi abas lāpas uzsāks ceļu apkārt Latvijai – viena Ainažu, otra Kolkas virzienā.

Lāpu skrējiena maršruts ir cieši saistīts ar akcijas “Apskauj Latviju” stādīto ozolu maršrutu, kas simboliski parāda, ka Lāpu skrējiens ir kā apliecinājums vīriem stipriem kā ozoliem, kuri nesatricināmi stāvēja brīvības sardzē pat visbezcerīgākajos brīžos.

Lāpu skrējienā piedalīsies Valsts robežsardzes amatpersonas, darbinieki, sadarbības iestāžu pārstāvji, jaunsargi un pašvaldību iedzīvotāji. Piedalīties ir aicināts ikviens interesents.

Izskrienot maršrutu, 23.augustā lāpas atgriezīsies Rīgā, Brāļu kapos, kur pie skulpturālas grupas - Māte Latvija plkst.15.00 norisināsies noslēguma pasākums. Tā ietvaros ceļojošās lāpas tiks nodotas iekšlietu ministram un Valsts robežsardzes priekšniekam, kuri no lāpām aizdegs piemiņas sveces, godinot Latvijas brīvvalsts robežsargus un Latvijas brīvības cīnītājus. Pasākumu papildinās Valsts robežsardzes kora priekšnesumi.

Lielākajā daļā Lāpu skrējiena maršruta pieturvietās sadarbībā ar novada pašvaldībām skrējēji tiks pavadīti ar novada pārstāvju iedvesmojošiem vārdiem un dažviet ar dziesmām vai citām radošām aktivitātēm.

Par plašāku Lāpu skrējiena apkārt Latvijas valsts robežai pasākuma programmu konkrētajā novadā var uzzināt novada pašvaldībās vai vēršoties pie Valsts robežsardzes kontaktpersonām:

Viļakā        

Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes vecākā inspektore (pārvaldes priekšnieka palīgs) virsleitnante Daina Korņejeva (tālr. 64501915, mob. 26354025, e-pasts: daina.kornejeva@rs.gov.lv)

Ludzā

Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Robežkontroles un imigrācijas kontroles dienesta galvenā inspektore kapteine Agrita Kliģe (tālr.65703927, mob.26195516, e-pasts: agrita.klige@rs.gov.lv)

Daugavpilī

Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Bruņojuma un inženiertehnisko līdzekļu dienesta vecākā speciāliste Inese Ribicka (tālr. 654 03750, mob. 29501783, e-pasts: inese.ribicka@rs.gov.lv) 

Ventspilī

Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes priekšnieka vietnieks (robežkontroles un imigrācijas jautājumos) pulkvežleitnants Sandris Balinskis (tālr. 63604803, mob. 29150602, e-pasts: sandris.balinskis@rs.gov.lv)

Rīgā

Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes Robežkontroles un imigrācijas kontroles dienesta galvenā inspektore majore Antra Kalvāne (tālr. 67075791, e-pasts: antra.kalvane@rs.gov.lv)

Sīkāka informācija par Lāpu skrējiena apkārt Latvijas valsts robežai maršrutu būs pieejama Valsts robežsardzes tīmekļvietnē www.rs.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI