DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Valsts robežsardzes koledžas studējošie īstenoja mācību praksi Igaunijā

Publicitātes foto

8.-12.aprīlī Valsts robežsardzes koledžas studējošie īstenoja daļu no mācību prakses Igaunijā, apmeklējot Igaunijas Republikas Policijas un Robežsardzes pārvaldes robežpārbaudes struktūrvienības, Igaunijas Drošības zinātņu akadēmiju Tallinā un mācību centru Narvā.

Īsā cikla profesionālas augstākās izglītības programmas "Robežapsardze" noslēgumā paredzēta mācību prakse astoņu nedēļu garumā, kas tiek īstenota Valsts robežsardzes struktūrvienībās. Šogad pirmo reizi Nordplus programmas ietvaros studējošajiem bija iespēja īstenot daļu no mācību prakses ārzemēs.

Mobilitātes laikā trīs Valsts robežsardzes koledžas studējošie un pedagogs apmeklēja Igaunijas Republikas Policijas un Robežsardzes pārvaldes robežpārbaudes struktūrvienības: Tallinas lidostas un ostas, Narvas autoceļa, "Sillamē" ostas, Koidulas autoceļa un dzelzceļa, kā arī autoceļa "Luhamaa" robežkontroles punktus, kur igauņu kolēģi iepazīstināja ar struktūrvienību struktūru, uzdevumiem, dienesta plānošanas un organizēšanas pamatiem, kā arī dalījās pieredzē attiecībā uz personu un transportlīdzekļu robežpārbaužu organizāciju un nodrošināšanu, ceļošanas dokumentu izpēti un vīzu izsniegšanas procedūrām.

Valsts robežsardzes koledžas pārstāvji ciemojās arī sadarbības izglītības iestādē - Igaunijas Drošības zinātņu akadēmijā Tallinā un mācību centrā Narvā, kur notiek teorētiskās un praktiskās nodarbības topošiem robežsargiem un citiem speciālistiem.

Mobilitāte tika īstenota Nordplus programmas projekta Nr. NPHE-2023/10055 “Valsts robežsardzes koledžas studējošo un docētāja mobilitāte Igaunijas Republikā” ietvaros. Nordplus programmas studējošo mobilitātes mērķis ir papildināt Valsts robežsardzes koledžas studējošo zināšanas un prasmes robežu pārvaldības jomā Igaunijas Drošības zinātņu akadēmijā, kā arī pilnveidot profesionālo kompetenci iepazīstot labāko praksi robežpārbaudes procedūru piemērošanā Igaunijas Republikas Policijas un Robežsardzes pārvaldes robežpārbaudes struktūrvienībās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI