DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Valsts robežsardzes koledžas absolventi piedalās FRONTEX pārbaudījumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Š.g. 14.-15.augustā 43 Valsts robežsardzes koledžas Profesionālās izglītības dienesta kadeti (absolventi) piedalās FRONTEX Aģentūras projekta „Common Core Curriculum for Border and Coast Guard Basic Training in the EU” (Kopējā pamatapmācības programma Eiropas Savienības Robežu un krasta apsardzes darbiniekiem jeb CCC) ietvaros organizētajā Sadarbībspējas izvērtēšanas programmas tiešsaistes testa veikšanā. Testēšanas mērķis – novērtēt Eiropas Savienības dalībvalstu un partnervalstu robežsargu/policistu izglītības iestāžu absolventu teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas, kuras apgūtas CCC un nacionālo izglītības programmu ietvaros, un viņu spēju nākotnē sadarboties un darboties kopā.

Tests ir interaktīvs un notiek tiešsaistē, FRONTEX e-platformā. Tajā ietverti jautājumi no CCC programmas, kuras prasības no 2004.gada ir integrētas Valsts robežsardzes koledžas īstenojamajā profesionālās tālākizglītības programmā „Robežapsardze”. Tests sastāv no 84 jautājumiem robežuzraudzības, robežpārbaudes, imigrācijas, pamattiesību, ES likumdošanas, dokumentu tehniskās izpētes, ētikas, psiholoģijas un angļu valodas jomās. Pēc testa veikšanas katrs dalībnieks saņem FRONTEX Aģentūras sertifikātu par dalību „Sadarbībspējas izvērtēšanas programmā (Interopperability Assessement Programme)” ar savu uzrādīto procentuālo rezultātu. Līdzīga testa veikšanā Latvijas robežsargi piedalījās 2014.gadā.

Testa norisi Rēzeknē vēro FRONTEX Aģentūras noteiktie ārējie eksperti – novērotāji: Lietuvas Republikas Valsts robežsardzes pārstāve Dovilè Rožanskienè un Igaunijas Republikas Drošības zinātņu akadēmijas pārstāvis Aleksander Raketski.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI