DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Valdība atbalsta NEPLP priekšlikumu par LR peļņas daļas novirzīšanu stratēģiskajiem mērķiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets 16. jūlija sēdē atbalstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sagatavoto priekšlikumu valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību (VSIA) „Latvijas Radio” dividendēs izmaksājamo 2018. gada peļņas daļu kopumā 138 234 euro apmērā novirzīt Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā un Latvijas Radio vidēja termiņa darbības stratēģijā 2019. – 2022.gadam noteikto mērķu sasniegšanai, veicot kapitālieguldījumus tehniskajā nodrošinājumā un infrastruktūrā, lai nodrošinātu sabiedriskā pasūtījuma izpildi.

Kā uzsvēra NEPLP priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš, saglabāto peļņas daļu paredzēts novirzīt kapitālieguldījumiem Latvijas Radio tehniskajā nodrošinājumā un infrastruktūrā, nodrošinot tādas tehniskās prioritātes, kas kritiski nepieciešamas LR3 un LR4 darbībai. Ne mazāk būtisks jautājums ir ēkas Doma laukumā fasādes logu restaurācijas projekta izstrāde un iekštelpu renovācija un atjaunošana, skaidro I.Āboliņš.

Pamatojot priekšlikumu par radio peļņas daļas novirzīšanu, NEPLP uzsver, ka Latvijas Radio ilgstoši nav piešķirti līdzekļi plānveidīgām investīcijām tehnoloģiju attīstībā un ēkas infrastruktūrā. Līdzekļi ir tikuši piešķirti tikai avārijas situāciju risināšanā, palielinot šādu situāciju arvien biežākas rašanās risku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI