DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
19. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgas pilsētas festivāla svētku gājiens – nemainīga tradīcija

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Sandris Kuzmickis

Arī šogad Kuldīgas pilsētas festivāls “Dzīres Kuldīgā” sestdienas vakarā vainagosies ar krāšņu svētku gājienu, kurā savu izdomu, asprātību un piederības sajūtu Kuldīgai demonstrēs daudzie gājiena dalībnieki. Pulcēšanās gājienam sestdien, 20. jūlijā, sāksies no plkst. 20.00 pie vecā Ventas tilta, bet starts gājienam šogad tiks dots plkst. 21.00.

Novada iedzīvotāji – iestādes, uzņēmumi, biedrības un domubiedru grupas – kā ik gadu aicināti aktīvi piedalīties gājienā, svinot savas pilsētas divdesmit ceturtos pilsētas svētkus. Svētku rīkotāji cer, ka gājiens arī šogad noritēs īpašā “Dzīru” gaisotnē, ko veidos paši gājiena dalībnieki un skatītāju tūkstoši. Gājiens ir iespēja sajust, kā visa pilsēta uzgavilē, gūt pozitīvas emocijas un stiprināt kopības sajūtu, apliecinot mīlestību un piederību savai pilsētai. Jau ierasts, ka tie gājiena dalībnieki, kuri tajā dosies kājām, pulcējas Pils ielā, bet motorizētie gājiena dalībnieki – sākot no vecā Ventas tilta.

Gājiena maršruts būs nemainīgs – no vecā Ventas tilta pa Baznīcas ielu līdz Rātslaukumam, pa Liepājas ielu, gar Pilsētas laukumu, pa Smilšu un Pētera ielu līdz pat pilsētas estrādei. Pēc gājiena estrādē norisināsies lielā svētku balle kopā ar grupu “Mākoņstūmēji”, bet pusnaktī gaidāms svētku salūts.

Lai uzteiktu radošākos un atraktīvākos gājiena dalībniekus, arī šogad gājienu vēros īpaši izveidota žūrija, kas izraudzīsies un ar pārsteiguma balvām sveiks uzvarētājus piecās nominācijās: “Atraktīvie kuldīdznieki”, “Spilgtie kuldīdznieki”, “Jaunie kuldīdznieki”, “Muzikālie kuldīdznieki” un “Sirsnīgie kuldīdznieki”.

Žūrijā, kuras darbu šogad vadīs Kuldīgas novada Domes deputāte Sigita Vaivade, darbosies pašvaldības inovāciju, tūrisma un sabiedrības integrācijas projektu galvenais eksperts Artis Gustovskis, laikraksta “Kurzemnieks” žurnāliste Daina Tāfelberga, restorāna “Bangert’s” vadītāja Linda Sarja un interjera dizainere Aiga Vaitkus.

Apbalvošana notiks pilsētas estrādē pēc gājiena.

Ar visiem festivāla “Dzīres Kuldīgā  2019” pasākumiem var iepazīties mājaslapās https://www.dzires.kuldiga.lv un https://www.kuldiga.lv . Informācijai par svētku pasākumiem aicinām sekot līdzi arī Kuldīgas Facebook kontā: https://www.facebook.com/kuldigalv .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI