DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Valdība virzīs papildu finansējuma iekļaušanu XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku īstenošanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai nodrošinātu XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sagatavošanu un norisi, otrdien, 16.jūlijā, Ministru kabinets (MK) atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas ierosinājumu ietvert papildus finansējumu1 612 091 EUR apmērā 2020.gada valsts budžeta projektā.

Nepieciešamais papildu finansējums tiks iekļauts un virzīts izskatīšanai likumprojektā par nākamā gada valsts budžetu. Svētku organizēšanai 2020.gadā, kopumā ir nepieciešami 6 354 235 EUR.

Lai nodrošinātu XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku īstenošanu piešķirtā finansējuma nodrošinājuma līmenim, kāds bija 2015.gadā, ir jāveic sadalījums starp svētku nodrošināšanā iesaistītajām institūcijām, samazinot izdevumus precēm un pakalpojumiem un attiecīgi palielinot izdevumus valsts budžeta uzturēšanas izdevumu transfertiem no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem uz valsts pamatbudžetu 458 507 EUR apmērā, lai nodrošinātu transferta pārskaitījumu: Iekšlietu ministrijai – 115 090 EUR apmērā, Veselības ministrijai – 92 487 EUR apmērā, VSIA “Latvijas Televīzija” 241 274 EUR un VSIA “Latvijas Radio” 9 656 EUR).

Izvērtējot svētku sagatavošanas un norises nozīmīgumu un gan paredzamus, gan neparedzamus apstākļus svētku nodrošināšanā, Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Iekšlietu ministriju, Veselības ministriju un Nacionālo elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomi izstrādāja indikatīvo papildu nepieciešamo valsts budžeta finansējumu 2020.gadam kā starpnozaru prioritāro pasākumu Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīcija, paredzot papildus izdevumus 2020.gadā – 1 612 091 EUR.

Informatīvais ziņojums “Par papildu finansējuma pieprasījumu 2020.gadam XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku nodrošināšanai” valdībā tika virzīts jau no 2017.gada. Jāuzsver, ka Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšana un pilnveidošana ir noteikta valsts attīstības plānošanas dokumentos: Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030. gadam, Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2014. – 2020.gadam, Izglītības attīstības pamatnostādnēs 2014.-2020. gadam, kā arī Valdības rīcības plāna Deklarācijas Artura Krišjāņa Kariņa vadītā MK iecerēto darbību īstenošanai viens no pasākumiem: “Nodrošināt Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku procesu un tradīcijas saglabāšanu, uzsākt XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētu sagatavošanu un īstenot to norisi 2020.gadā.”

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki tiks rīkoti no 2020.gada 6.jūlija līdz 12.jūlijam Rīgā, plānots, ka svētkos piedalīsies ap 35 tūkstoši dalībnieku, un svētku rīkotājs ir Valsts izglītības satura centrs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI