DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs T. Linkaits dodas vizītē uz Baltkrieviju un Lietuvu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits, darba vizītes ietvaros Minskā, Baltkrievijā, kas ilgst no   1. līdz 2. jūlijam, plāno parakstīt Latvijas un Baltkrievijas protokolu par sadarbību mobilo platjoslas interneta pakalpojumu attīstībā un piedalīties starptautiskajā forumā “Atvērtais parks ”Lielais akmens” – globālo iespēju piemērs”.  Savukārt vizītes turpinājumā,  3. jūlijā, ministrs dosies uz Lietuvu, lai iepazītos ar Lietuvas valsts dzelzceļa darbību.

Pirmajā vizītes dienā, 1. jūlijā, T. Linkaits kopīgi ar Baltkrievijas Sakaru un informatizācijas ministru Konstantinu Šulganu plāno parakstīt Latvijas un Baltkrievijas protokolu par sadarbību 694-790 MHz joslas atbrīvošanā no ciparu zemes apraides, lai nākotnē to izmantotu 5G jaunās paaudzes mobilo sakaru vajadzībām.  

Otrajā vizītes dienā, 2. jūlijā satiksmes ministrs uzstāsies starptautiskā foruma plenārsēdē ”Valstu dalība iniciatīvā “Josla un ceļš” panākumi un perspektīvas”, kas veltīta transporta jomai. Foruma ietvaros T. Linkaits piedalīsies paralēlās darba sesijās kopā ar Baltkrievijas transporta ministru Alekseju Avramenko, Vācijas Duisburgas ostas (Duisport) valdes priekšsēdētāju Erihu Stāke,  Lietuvas Transporta un sakaru ministru Roku Masjuli, u.c.  

Pēc tam ministrs ar vilcienu dosies uz Lietuvu, kur jau 3. jūlijā Viļņā paredzēts apmeklēt Lietuvas valsts dzelzceļa uzņēmumu "Lietuvos geležinkeliai", lai iepazītos ar uzņēmuma restrukturizācijas un korporatīvās pārvaldības principiem. Vēlāk T. Linkaitam paredzēta divpusēja tikšanās ar Lietuvas Transporta un sakaru ministru R. Masjuli.

Vizītē piedalīsies arī Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis, SM Starptautisko sadarbības projektu koordinācijas departamenta direktore Elīna Luca-Ratfeldere, kā arī SM nozares padomnieks Ķīnas Tautas Republikā Helmuts Kols.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI