DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU un uzņēmums «Accenture» rīko programmēšanas valodas Java kursu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 26. jūnijā – Turpinot aktīvu sadarbību ar darba devējiem visās studiju jomās, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums «Accenture» organizē programmēšanas valodas Java kursu strādājošajiem un pašnodarbinātajiem. Kurss ir piemērots cilvēkiem bez priekšzināšanām, un to ilgums ir trīs nedēļas.

Kurss sāksies 15. jūlijā un notiks darba dienu vakaros RTU Zinātniskās bibliotēkas telpās, Paula Valdena ielā 5, Rīgā. Programmēšanas valodas Java kursa mācību maksu 90% apmērā sedz Eiropas Savienības fondi un valsts, bet 10% jeb 27 eiro ir strādājošā līdzmaksājums.

«Java ir viena no populārākajām programmēšanas valodām, kas nozarē ir plaši pielietojama un pieprasīta, tāpēc kurss ir lieliska iespēja ikvienam izmēģināt spēkus šajā jomā un saprast, vai IT nozare ir saistoša un perspektīva. «Accenture» speciālisti vienā no pirmajām kursu nodarbībām pastāstīs par IT nozari, uzņēmumu un veidiem, kā turpināt iegūt zināšanas un uzsākt karjeru IT jomā, piesakoties uzņēmuma organizētajās bootcamp apmācībās,» skaidro «Accenture» Izglītības projektu virziena vadītāja Karīna Innus.

Programmēšanas valodas Java mācību laikā tiks apskatīts ievads Java programmēšanas valodā, Java pamati, ievads klasēs, daudzpavedienu programmēšana, ievade un izvade, ievads relācijas datubāzē un SQL, apleti un servleti, bibliotēkas.

Uzsākot kursu, tā dalībniekiem nepieciešams personiskais portatīvais dators, kurā tiks instalēta pirmskoda programmēšanas vide. Pēc mācībām dalībnieki saņems RTU apliecību par tālākizglītību.

Java programmēšanas valodas priekšrocība ir tās pielietojamība dažādu platformu operētājsistēmās, ierīcēs un platformās, to izmanto dažādu digitālo risinājumu un servisu, to skaitā Android lietotņu programmēšanā.

Programmēšanas valodas Java kursi ir daļa no Valsts izglītības attīstības aģentūras īstenotajiem pieaugušo izglītības projekta «Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide» mācību kursiem, kas tiek īstenoti ar Eiropas Savienības fondu un valsts atbalstu. Strādājošie un pašnodarbinātie vecumā no 25 gadiem, piesakoties mācībām līdz 28. jūnijam, var izvēlēties paaugstināt savu profesionālo kompetenci un konkurētspēju dažādās tautsaimniecības nozarēs.

Pieteikšanās – evide.macibaspieaugusajiem.lv/programs/731/show

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI