DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica tikās ar Slovākijas Republikas parlamenta Ārlietu komisijas delegāciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 11. jūnijā Ārlietu ministrijā parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tikās ar Slovākijas parlamenta Ārlietu komisijas delegāciju priekšsēdētājas Katarīnas Čefālvajovas (Katarína Cséfalvayová) vadībā, lai pārrunātu Latvijas un Slovākijas divpusējās attiecības, drošības politikas un stratēģiskās komunikācijas aktualitātes, kā arī ES jaunā institucionālā perioda un daudzgadu budžeta prioritātes.

Z. Kalniņa-Lukaševica pauda gandarījumu par labajām un ciešajām Latvijas un Slovākijas divpusējām attiecībām, īpaši pateicoties par Slovākijas prezidenta Andreja Kiskas (Andrej Kiska) un Nacionālā parlamenta priekšsēdētāja Andreja Danko (Andrej Danko) vizītēm Latvijā 2018. gadā.

Parlamentārā sekretāre uzsvēra regulāro sadarbību ES un NATO. Viņa pateicās Slovākijai par dalību NATO daudznacionālajā kaujas grupā Latvijā: “Mēs augstu novērtējam Slovākijas dalību Kanādas vadītājā NATO kaujas grupā Latvijā, jo tas ir būtisks ieguldījums gan Latvijas, gan arī visas alianses drošībā.”

Viens no apspriestajiem sarunu tematiem bija stratēģiskā komunikācija: ES Rīcības plāns cīņai pret dezinformāciju, kā arī Slovākijas un Latvijas pieredze cīņā pret dezinformāciju, medijpratības paaugstināšana un neatkarīgu mediju stiprināšana. Z. Kalniņa-Lukaševica pateicās Slovākijai par pievienošanos un atbalstu NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram, norādot, ka cīņai pret dezinformāciju ir nepieciešama koordinēta un sistemātiska ilgtermiņa pieeja. Tāpat svarīgi ir stiprināt ES Stratēģiskās komunikācijas operatīvās grupas. 

Informācijai

Slovākijas parlamenta Ārlietu komisijas delegācija Latvijā viesojas no 10. līdz 11. jūnijam, tiekoties arī Saeimā, Stratcom centrā un Ādažu bāzē ar daudznacionālās kaujas grupas vadību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI