DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
06. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgā viesosies Lielbritānijas vēstniecības pārstāvji

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 7. jūnijā vizītē Kuldīgā viesosies Lielbritānijas vēstnieka Latvijā vietniece Ruta Radžavedžpisana un vēstniecības Politikas un sabiedrisko attiecību nodaļas darbinieki.

Vizītes galvenais iemesls ir jaunas dokumentālās īsfilmas “Sabiedrotais” (26 min) demonstrēšana Kuldīgā. Filmu, kuru varēs noskatīties Kuldīgas Pilsētas dārzā 7. jūnijā plkst. 23.30, pēc Lielbritānijas vēstniecības iniciatīvas veidojusi “Studijas Lokomotīve”.

„Lai arī mūsu galvenais mērķis bija izgaismot Lielbritānijas lomu Latvijas cīņā par neatkarību, mēs vēlējāmies arī dot savu pienesumu tās sarežģītās situācijas izpratnē, kurā Latvija atradās pēc Pirmā Pasaules kara beigām, kad tikko iegūtā brīvība bija jānosargā. Tādēļ filma pievēršas arī kopējai militārajai un politiskajai situācijai Latvijā, kā arī ikdienas dzīvei. No vēstures liecībām, ko mēs filmā centāmies iedzīvināt, ir skaidrs, ka Lielbritānija un Latvija bija cieši sabiedrotie pirms 100 gadiem, un tāpat tas ir arī šodien,” filmas mediju seansā teica Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons.

Filmas pirmizrāde notika šā gada 17. aprīlī Liepājā, kur pirms 100 gadiem Lielbritānijas karakuģi sargāja Latvijas Pagaidu valdību. Filma izrādīta Rīgā, Daugavpilī un turpinās savu ceļu pie skatītājiem Latvijā un arī Lielbritānijā.

Piektdien, 7. jūnijā plkst. 15.00 plānota vēstnieka vietnieces Rutas Radžavedžpisanas un vēstniecības pārstāvju tikšanās ar Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāju Ingu Bērziņu.

Pēcpusdienā vēstniecības darbinieki gida vadībā iepazīsies ar Kuldīgas vecpilsētu, bet vakariņās tiksies ar nevalstiskā sektora pārstāvjiem, lai pastāstītu vairāk par vēstniecības aktivitātēm par godu Latvijas simtgadei, British Council Latvija projektiem, kā arī citām aktualitātēm.

Sestdien, 8. jūnijā vēstniecības darbinieki apskatīs Padures muižu, kura kādreiz piederējusi skotam Džonam Luisam Balfūram.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI