DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvija – EReg gada biedrs!

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 08. - 10. maijam Lisabonā norisinās Eiropas Transportlīdzekļu un vadītāju reģistrācijas iestāžu asociācijas (EReg) ģenerālā asambleja un ikgadējā konference, kuras laikā Latvijai tika pasniegta balva prestižajā nominācijā – 2019. gada labākais EREG biedrs.

Šī balva ir novērtējums Latvijas aktīvajai dalībai EReg, kā arī pieredzes apmaiņas veicināšanai starp asociācijas biedriem. Latvijas būtisko starptautisko lomu apliecina arī pērnā gada jūnijā Rīgas Motormuzejā organizētā EReg darba grupas sanāksme, kuru augsti novērtēja asociācijas vadītājs Servi Bekers.

26 valstu vērtējumā par uzvarētāju tika atzīta Latvija, kas šogad apsteidza tādas valstis kā Vācija, Somija un Zviedrija.

Šī balva motivēs Latviju vēl aktīvāk līdzdarboties EReg asociācijā, veicinot tās attīstību. Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) izveidotais transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrs jau šobrīd ir atzīts par vienu no labākajiem reģistriem Eiropā.

Latvija šobrīd piedalās vairākos EReg projektos, t.sk. Mileage programmā, ar kuras palīdzību CSDD varēs tiešsaistes režīmā saņemt informāciju par pēdējo fiksēto transportlīdzekļa odometra rādījumu kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI