DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas vēlēšanas: video “Izvēlies savu nākotni” >75 milj. skatījumu un pieejams arī zīmju valodā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Parlamenta informatīvais videoklips “Izvēlies savu nākotni” nedēļas laikā skatīts vairāk nekā 75 miljonus reižu. Turklāt Ar Eiropas Nedzirdīgo savienības atbalstu video tapuši arī surdotulkojumi 31 zīmju valodā un starptautiskajā zīmju valodā!

Trīs minūšu klipā uzsvērta kopības sajūta, un kopš tā demonstrēšanas sākuma 25. aprīlī tas skatīts vairāk nekā 75 miljonus reižu (2. maijā pulksten 9:00 pēc Briseles laika). Tā ir līdz šim nepieredzēta institucionālas kampaņas popularitāte. Īsfilma ir titrēta visās 24 ES oficiālajās valodās, vairākās reģionālajās valodās, kā arī piecās pasaulē plaši lietotās valodās - arābu, ķīniešu, krievu, hindi un turku.

Godalgotā autora Frederika Planšona (Frédéric Planchon) režisētais klips, ko Eiropas Parlamenta uzdevumā producējis uzņēmums “European Broadcast Partners” un tā apakšuzņēmējs “& Co./NoA”, ataino bērnu piedzimšanu Eiropā. Tā mērķis ir mudināt skatītāju domāt par iemesliem piedalīties vēlēšanās. Visas video redzamās dzemdību ainas ir īstas.

Video ir viens no 2019. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanu kampaņas galvenajiem elementiem, un tas rosina eiropiešus apzināties kopīgās vērtības, emocijas un atbildību. “Katrs no mums var dot savu pienesumu, bet kopā mēs varam panākt īstas pārmaiņas,” saka video dzirdamā meitenes balss.

Eiropas Parlamenta vēlēšanu kampaņas ietvaros izveidota arī platforma soreizesbalsosu.eu, kuras mērķis ir iesaistīt cilvēkus Eiropas vēlēšanās. Tajā jau reģistrējušies vairāk nekā 270 000 cilvēku.

Eiropas vēlēšanās notiks visās ES dalībvalstīs no 23. līdz 26. maijam (Latvijā - 25. maijā).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI