DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK palīdzēs uzņēmējiem veicināt energoefektivitāti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera uzsāk Eiropas Savienības fonda “Horizon 2020” (“Apvārsnis 2020”) projektu “EUREMnext”, kas veicinās uzņēmēju energoefektivitātes celšanu.

Projekta mērķis ir nodrošinot informētību un augsta līmeņa apmācību programmas izveidi uzņēmējiem un energoapgādes vadītājiem, kā arī paplašināt energoapgādes menedžeru tīklu, tādējādi atbalstot un veicinot pakāpenisku energoefektivitātes sistēmas ieviešanu uzņēmumos ES valstīs.

““EUREM” ir Eiropas lielākais energoefektivitātes tīkls, kas apvieno vairāk nekā 5000 nozares profesionāļu pieredzi un zināšanas. Pateicoties LTRK aktīvai dalībai “EUREMnext” projektā, arī Latvijas uzņēmumi un to atbildīgie cilvēki par enerģijas izmaksām iegūs iespēju mācīties no labākās energoefektivitātes prakses Eiropā. Racionāla energoefektivitātes paaugstināšana samazina uzņēmumu izmaksas un paaugstina to konkurētspēju, kas Latvijas gadījumā ir jo īpaši svarīgi, jo elektroenerģijas cenas ir augstākas nekā kaimiņiem,” saka LTRK Enerģētikas komitejas vadītājs Kaspars Osis.

Pašreiz energoapgādes vadītāju apmācības tiek realizētas sešās dalībvalstīs, tostarp Čehijā, Vācijā, Grieķijā, Spānijā un cituviet, taču tās plānots īstenot arī jaunākajās partnervalstīs, tostarp Latvijā, Igaunijā, Turcijā, Albānijā un citās, galvenokārt mērķējot uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU), lai nodrošinātu labāku izpratni un atvieglotu energopārvaldības procesu pielāgošanu katras valsts kompāniju vajadzībām.

LTRK pārstāvji novembrī piedalījās starptautiskajā “EUREM” konferencē, kas notika  Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Pasākumā bija pārstāvēti energoapgādes menedžeri un eksperti no Eiropas valstīm, un tās laikā notika informācijas apmaiņa par pieredzi dažādās valstīs, kā arī prezentācijas un diskusijas par dažādām energoefektivitātes tēmām un pieredze apmaiņa starp uzņēmumiem, kas jau ir veikuši būtiskas aktivitātes, lai celtu savu energoefektivitāti.

Projekta ietvaros uzņēmējiem būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs un apmācībās, kas palīdzēs paplašināt savas zināšanas energoefektivitātes jomā, kā arī uzzināt jaunākos risinājumus. Savukārt projekta noslēgumā kompānijas varēs pretendēt uz prestižo “EUREM Award” jeb balvu, kas tiks pasniegta konferencē Atēnās 2020.gadā, par efektīviem sasniegumiem energoefektivitātes risinājumu īstenošanā savā ikdienā. 

Projektu finansē Eiropas Savienības programma "Apvārsnis 2020" un tā darbības laiks ir 01.04.2018.-31.03.2021.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI